2016. április 25., hétfő

POLT PÉTER ÉS NEJE KÖTÉSIG ÁLLNAK AZ MNB ALAPÍTVÁNYOK BOTRÁNYÁBAN

HÍRNARANCS
Szerző: narancs.hu
2016.04.25.

Buli volt a parlamentben, széthullott a vs.hu. Mindenki az MNB-alapítványok ügyeiben, meg a Századvég-tanulmányokban turkál. Mit tud Polt Péter neje? Hihetetlen hétfői hírek.
A vs.hu mint állami médium
Szinte élőben lehetett a nap folyamán követni, hogyan hullik darabokra a vs.hu szerkesztősége. Miután pénteken robbant a hír, hogy a Matolcsy György érdekeltségébe tartozó jegybanki alapítványok több mint félmilliárddal támogatták a Matolcsy György unokatestvére érdekeltségébe tartozó vs.hu kiadóját – ahogy azt a Mérték Médiaelemző Műhely is írta – néhány óra leforgása alatt kiderült az addig kereskedelmi vállalkozásnak hitt médiumról, hogy de facto állami.
Egymást követték ma a bejelentések: a vs legismertebb újságírói közül egyre többen jelezték távozásukat. Így tett Rovó Attila és Puskár Krisztián rovatvezető, Joób Sándor, Munkácsy Márton és Szedlák Ádám szerkesztők, valamint Joó Hajnalka, Sztefan Dzindzisz, Bátorfy Attila, Kovács Áron, Kósa András, Bartha Máté és szabó András újságírók. Kora délután Lebhardt Olivér főszerkesztő is bejelentette lemondását.
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.