2016. szeptember 24., szombat

A GYŰLÖLETBESZÉD ÖL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2016.09.23.


Orbán a kereszténység védelmezőjének mutatja magát, miközben minden szava, tette, cselekedete a kereszténység tagadása. Ez bizonyítja, hogy sem ő nem keresztény, sem a rendszere, sem az ország, amely képtelen felismerni a krisztusi jellem ellentétét. Orbán az a Barabbás, akit a nép Jézus helyett választ. Barabbás pedig gyilkos volt.

Jézus Krisztus képmása a röszkei határon jár ősz szakállal, osztja az ételt, a vizet, adná a mobilvécét, ha Barabbás és a katonák engednék. A nép, amely magát kereszténynek hiszi, nem Jézust, hanem Barabbást választja. A gyilkos mellé áll, nem Iványi Gábor mellé, aki a szomjazónak inni, az éhezőnek enni ad, aki az életét adja a bűnösökért.

A Biblia azt mondja, hogy aki gyűlöl, az embergyilkos. Aki gyűlöl, megöli a szívében azt az embert, akit gyűlöl. A gyűlölet gyilkosság. A gyűlöletbeszéd öl. Az csupán idő kérdése, hogy a szívben már elkövetett gyilkosságból mikor lesz fizikai gyilkosság. A gyűlöletbeszéd gyilkost csinál másokból, s megtalálja azokat, akik a fizikai gyilkosságot is végrehajtják.

Menekültek számára Magyarország életveszélyes hely. Őket ebben az országban már megölték. A gyűlölet olyan mértékű az emberek szívében, hogy Magyarországon egy menekült sincs biztonságban. A meggyilkolt cigányok, akikért az ország népe egyetlen könnycseppet nem ejtett, a Jobbik cigányellenes gyűlöletbeszédének áldozatai. A menekülteket azért verik a magyar rendőrök, mert a gyűlöletbeszéd gyilkos magva már behullott a szívükbe.

A holokauszt a gyűlöletbeszéd eredménye. A magyar zsidók deportálását és iparszerű meggyilkolását a "keresztény Magyarország" gyűlöletbeszéde készítette elő. Akkor is a "kereszténységet" és a "keresztény Magyarországot" védték. Ugyanezek az egyházak, ugyanezek a papok, akik most hüvelykujjukat lefelé fordítva mondanak halálos ítéletet: "nem", küldték a halálba akkor a zsidókat, s küldenék ma halálba a menekülteket.

Prohászka Ottokár, Bangha Béla, a katolikus sajtó, a református egyház lelkészei, a Hitlert dicsőítő pünkösdiek valamennyien felháborodtak volna, ha gyilkosnak nevezik őket. Nem, ők nem akarják megölni a zsidókat, csak korlátozni akarják őket, és meg akarják védeni a tiszta és szent magyar keresztényeket. Akik gyilkosok lettek.

Azért lettek gyilkosok, mert a szívükben már megölték az áldozataikat, kinézték a lakásukat, s a gyűlölet nem elégszik meg ennyivel. Vért akar. Orbán közös európai hadsereget akar, amely a "határokat" védené a muszlim menekültekkel szemben. Kereszteseket akar, akik a muszlimokat "távol tartják". A Biblia szerint a szív bőségéből a száj: Orbán elsüllyesztené őket.

Amikor egy ember kimondja, hogy el kellene süllyeszteni a menekültek hajóit, akkor kész a fizikai gyilkosságra is. Hiába teszi képmutatóan hozzá gyorsan, hogy az üres hajóikat süllyesztené el. Üresen nem járnak menekülthajók a tengeren. Véletlenül az elsüllyesztett hajók nem üresek lennének. Akikről azt terjeszti, hogy gyilkosok, azokat ő maga ölné meg. Amivel vádolja az ártatlanokat, azt ő maga követi el.

Nem a menekültek a terroristák, nem ők a gyilkosok. Orbán a terrorista és a potenciális gyilkos, aki gyűlöletet olt az emberek szívébe. Az a nép, amely Barabbást választja a Krisztus helyett, önmaga fölött mond ítéletet. Keresztény nem gyűlöl, keresztény nem öl, még a szívében sem. A keresztény szeret, még az ellenségét is szereti, s feláldozza magát érte, ha kell. Aki mást áldoz fel, nem keresztény, hanem pogány, barbár gyilkos.

Lehetne ez az ország keresztény, ha a lakosai azok lennének. De nem azok. Nem tudják a magyarok, hogy mit cselekesznek, de ez nem mentség. Mert tudhatnák. De bezárják a fülüket és a szívüket. Amit vetnek, azt aratják majd. Barabbást választották, nem Jézust, de Barabbás gyilkos, és a gyilkos előbb-utóbb ölni fog. Őket.

Ez örök igazság, így működik mindenhol. Amerikában Trumpot az evangéliumi keresztények támogatják, miközben a Bibliát és Isten képmását gyalázza. Kimutatták, hogy Trump gyűlöletbeszéde áll a feketék elleni atrocitások mögött, a muszlimok ellen elkövetett gyűlöletbűncselekmények száma sokszorosára nőtt, mióta Trump a szívekbe hinti a gyűlölet magvait.

Nem véletlen, hogy Orbán, Németh Sándor és társaik Trump támogatói. Miért? Mert gyűlölnek. Trump minden támogatója gyűlöl valakit: melegeket, mexikóiakat, feketéket, muszlimokat, nőket, spanyolokat vagy mindet egyszerre. A homofóbia és iszlamofóbia gyűlöletegyházakat és gyűlöletországokat hoz létre az "erkölcs" és a "kereszténység" nevében. A szívükben már ölnek, eljön az idő, hogy fizikailag és mészároljanak. Ma megint a "kereszténység" nevében jön Európába a terror és a fasizmus...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.