2016. szeptember 24., szombat

A KIÁLLÁS A SZOLIDARÍTÁSÉRT A LIGET ZÖLDJÉBEN KEZDŐDIK

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2016.09.23.


Szombaton, szeptember 24-én utcára vonulnak a budapesti zöld mozgalmak, hogy tiltakozzanak a már-már rendszerszintűvé váló budapesti és vidéki fairtások ellen. A főként a Ligetvédők által szervezett tüntetésen a Római-part, az Orczy-park és a budai vár átalakításának ellenzői indulnak különböző helyekről, hogy végül a Hősök terén kiálljanak a jövőnk mellett, és nem csupán a fák védelmébe.

Az elmúlt években egyre gyorsuló ütemben, az elmúlt félévben pedig ipari sebességgel folytatta a fakivágást a budapesti városvezetés. A Kossuth téri fák törvénytelen kivágása, a József nádor tér letarolása, az Orczy-kertben titokban végzett fakivágás, a Liget elkezdett és tervezett fakivágásai, a Római-part tönkretétele a törvénytelenül építkező nagytőkések nevében nem nevezhető másnak, mint pusztításnak.

Mindeközben pedig a budapesti légszennyezettség adatai a világon is a legrosszabbak között vannak, a rossz minőségű levegő pedig már most is emberéletekbe kerül. A főváros és a kormány pedig ezen semmit nem is akar változtatni, sőt a Liget tervezett beépítésével nem csupán Budapest egyik legnagyobb közparkja tűnne el, hanem Budapest tüdeje is sérülne.

De nem csupán ezért kell szombaton a zöldekkel tartani. Az elmúlt fél évben a Ligetben látott küzdelem, minden szervezetlenség vagy probléma ellenére is tiszteletet érdemel. Most szombaton van lehetőségünk kiállni azok mellett, akik saját testükkel, idejükkel, pénzükkel védik helyettünk is a Városligetet, kopaszokkal, törvénytelenségekkel, furcsa döntéseket hozó rendőrökkel szemben. Ehhez talán nem nagy áldozat, hogy egy szombat délutánon sétáljunk pár kilométert a városban, és utána meghallgassunk pár koncertet.


Találkozási pontok és programok a tüntetésre:

24-én szombaton:

AZ ORCZY-PARK VÉDŐINEK: a Ludovika téren 14:00-kor


A BUDAI VÁR ÉS A RÓMAI PART VÉDŐINEK: a Batthyány téren 14:20-kor
MINDENKI MÁSNAK: az Erzsébet téren 15 órakor (itt bizonyára sokan leszünk, ezért a Deák téri templomtól az Erzsébet térig kiterjedően gyülekezünk)
Felvonulás: Az Erzsébet tértől a Hősök teréig a következő útvonalon haladunk: Deák tér / Erzsébet tér - Bajcsy Zsilinszky út - Nagymező u. - Andrássy út - Hősök tere
Fellépnek a Hösők terén, többek között:
G Ras & Riddim Colony, Besh O Drom, SoulClap Budapest ft. Slow Village & MC Roubs & MC Serrano


A tüntetés részletes programja:
https://www.facebook.com/events/333683603631444/

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.