2016. szeptember 2., péntek

NYÍLT LEVÉL A PARLAMENT ELLENZÉKI KÉPVISELŐIHEZ

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2016.09.01.


Gondolkodtam a címen, pedig nem szokásom, jön az magától.

Nem szeretném ugyanis, ha jobbikosok azt gondolhatnák: rájuk is vonatkozik a megszólítás.

Aztán így hagytam, mióta a Fidesszel együtt megszavazták a Terrortörvényt, még a legelvetemültebb kisfasiszta sem gondolhatja, hogy a Jobbik ellenzéki párt lenne. Úgyhogy hadd szóljon. Először jön a levél, aztán a hozzáfűzött magyarázat:
Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Egy hónapja gyűjti a
Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) városról városra haladva, éjjel-nappal, nonstop sátras demonstráció keretében az aláírásokat a következő két kérdésben népszavazás kiírása érdekében:

1. Támogatod, hogy a korrupciós bűncselekmények elkövetőit élethosszig, elévülési idő nélkül büntetni lehessen?

2. Támogatod, hogy minden állami vagyonra és közpénzre vonatkozó szerződés kötelezően nyilvánosságra kerüljön?

Győr, Szombathely, Pécs, Kaposvár, Kecskemét, és több budapesti helyszín után meglepetéssel szembesültünk azzal, hogy a magukat ellenzékinek nevező parlamenti pártok egyetlen helyi önkormányzati képviselője sem támogatta aláírásával kezdeményezésünket. Ez különösen azért aggasztó, mert egyébként a választók támogatói aktivitása magas, demonstrációnk minden helyszínen a Városháza mellett zajlik, így kénytelenek vagyunk arra gondolni: a magukat ellenzékinek nevező parlamenti pártok nem kívánnak kiállni a korrupciót a gyakorlatban ellehetetlenítő törvények meghozása mellett. Kérdéseink korábban a mostaninál sokkal "jogibb" megfogalmazásban benyújtásra kerültek a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amely azokat elutasította, ugyancsak aggasztó módon: az összes magát ellenzékinek nevező parlamenti párt delegáltja együtt szavazott a Fidesz és a Jobbik képviselőjével az elutasításról.

Szeretnénk tisztán látni. Éppen ezért aláírásgyűjtő demonstrációs sátrunkat
augusztus 31. és szeptember 5. között a Parlament előtt közvetlenül, annak főkapujától 20 méterre álítottuk föl. Így aligha lehet technikai akadálya, hogy a magukat ellenzékinek nevező parlamenti képviselők aláírásukkal kifejezzék: támogatják a korrupció felszámolásáért indított civil kezdeményezést, tettekkel alátámasztva ilyen irányú kommunikációjukat.

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

A korrupció felszámolása mellett ugyanilyen fontosságú maradék szabadságjogaink megvédése. Az Orbán Rezsim erre felhatalmazott arcai szeptemberre "ígérik" a gyülekezési törvény módosítását, ami a Fideszhatalmat ismerve nagy valószínűséggel a gyülekezési jog eltiprásának szándékát jelenti. Talán egyetértünk abban, hogy ez ellen minden demokratának fel kell lépnie, magunk civilként annyit tudunk tenni, hogy
szeptember 2-án, pénteken este 18 órakor tüntetést tartunk a Kossuth téren a gyülekezési jog védelmében. A parlamenti pártok gyakran szóvá teszik, hogy a civilek elzárkóznak tőlük, ez esetben azonban nem ez a helyzet. Kifejezetten várunk minden magát ellenzékinek nevező parlamenti képviselőt rendezvényünkre, megjelenésük esetén számukra szólási lehetőséget biztosítunk.

Tisztelt Képviselő Asszony/Úr!

Levelemet minden magát ellenzékinek nevező parlamenti képviselő hivatalos elektronikus postaládájába eljuttatom, a magunk lehetőségei szerint hírt fogunk adni minden ezzel kapcsolatos képviselői aktivitásról, legyen az támogató vagy elzárkózó, Várom rendezvényeinken!

Üdvözlettel:

Dr. Szabó Gábor (Tuareg)
Demokrata Ellenállás - DE!


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.