2016. szeptember 1., csütörtök

EGY VASBILIVEL A FEJÉN ÖLTÖNYBE SZORULVA, ÖKÖLBE RÁNDULT AGGYAL HÁTRAFELÉ NYILAZNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA - DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2016.09.01.


Ez egy ilyen nap. Nem is tudom eldönteni, hogy sírjak, vagy röhögjek. Vagyis de, el tudom. Röhögök. Az mégis kellemesebb.

Ma van az a nap, amikor a hetvenkettedik magyarázatot is meghallgathattuk arról, hogy mi a búbánatos túrót is keresett Orbán Viktor elsőszülött lánygyereke és az ő hites ura olyan helyen, ahová csak és kizárólag diplomáciai csatornákon keresztül előkészített módon lehet eljutni. Ma van az a nap, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és miniszter bejelentette, hogy anya lesz. Már amennyiben ezt jelenti az, hogy ő a 24. órában van. Nőknél ez kilenc hónap szokott lenni.

És ez az a nap is, amikor a pofám leszakadt. Így, egyszerűen.

Magam is szülő vagyok. Ha a gyermekeim akkor is öltönyt húztak volna egyetemistaként, amikor éppen nem volt szóbeli vizsga, garantáltan orvoshoz viszem őket, bár a videón látható fiatalokkal nem ez a nagyon nagy baj, hanem minden egyéb.

A nyíllal díszített zászló, az ember rémálmaiból visszaköszönő szófordulatok, az egész videó…nem is tudom, hogy nagyon ijesztő, vagy nagyon szánalmas inkább.

Ki a jó fene gátolja meg ezeket a fiatalokat abban, hogy úgy éljenek, ahogy azt jónak érzik? Mi akadályozza meg őket abban, hogy ápolják a gyökereiket, vagy amit ápolni akarnak? Mitől nem tudnak ők konzervatív értékek szerint élni? Azt csak óvatosan kérdem meg, hogy egy huszonéves fiatal milyen fertőzés hatására akar konzervatív lenni?

A nagyon nagy baj ezzel az egész hülyeséggel nem az, hogy így, vagy úgy, netán amúgy akarnak élni. A szörnyű az, hogy mindenki mást arra akarnak kényszeríteni, hogy az ő elveiket kövesse. Hogy az legyen az etalon, a kötelező. Ők vissza akarnak térni őseik értékeihez – ám tegyék azt – de úgy tegyék, hogy lehetőleg ne lépjenek rá másokra.

Nekem bűzlik ez az egész. Tényszerűen. Miféle fiatal az, aki a szabadság ellen lázad? Ilyen nincs a világon sehol. Milyen egyetemista fiatal az, akinek halványlila fingja sincs arról, mit jelent a liberalizmus, vagy van fogalma és hazudik, mint a parancsolat. Ők akarnák a mi jövőnket irányítani? Csak az hiányozna, semmi más...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.