2016. október 21., péntek

ÍGY LEGYEN NEKED IS RÉGI ISMERŐSÖD EGY MINISZTER

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: mutyimondó
2016.10.20.


Ezekeről ne maradj le!
 
A Népszabadság megszűnése után gazdát cserél a Népszava is (Átlátszó)

Offshore-céghálón keresztül dől a haszon a letelepedésiből (
MNO)
 
Így legyen neked is régi ismerősöd egy miniszter (Direkt36/444)
 
Ha van három perced:
 
A Népszabadság megszűnése után gazdát cserél a Népszava is
A Jókai térre, a volt MSZP-székházba költözik információink szerint a Népszava, a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld, miután az újságokat a napokban veszi át a svájci Marquard-csoporthoz közeli liechtensteini cég. A Magyar Hírlap egykori tulajdonosáról sokan találgatják, vajon ő is Orbán Viktor érdekei szerint cselekszik-e, mint a Népszabadságot bedöntő osztrák Heinrich Pecina. (
Átlátszó, MNO)
 
Így legyen neked is régi ismerősöd egy miniszterSeszták Miklós felel miniszterként a felszámolási területért is. Egy oknyomozás most feltárta, hogy a miniszter régi kisvárdai ismerőse, Börcsök Sándor pályája néhány év alatt érdekes fordulatot vett – épp tönkrement cégek felszámolásával foglalkozik. Bár ezt a tevékenységet mindössze 130 cég végezheti, Börcsök cége és érdekeltségei is megtalálhatók ezek között. Az előzetes értékelőbizottság vezetője Seszták Miklós volt. (Direkt36/444)

Offshore-céghálón keresztül dől a haszon a letelepedésibőlKiderült, hogy egy letelepedési kötvényeket forgalmazó hongkongi céget mindössze néhány nappal a vonatkozó törvény hatálybalépése előtt alapítottak. Az a Kajmán-szigeteki cég, amely engedélyt kapott a forgalmazásra, kiszervezte a munkát egy hasonló nevű hongkonginak, amelynek pedig Brit-Virgin-szigeteki cégek a tulajdnosoai. Így, a többszörös offshore céghálón keresztül keletkezik a letelepedésikötvény-mutyi legnagyobb haszna, kb. 110 milliárd forint. (MNO)
 
Feloszlatásra várnak a váci önkormányzat cégeiA váci polgármester és a képviselő-testület egyes tagjainak a lemondását követeli Nagy Péter helyi lakos, miután a Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága október 4-én meghozott végzésével elrendelte a Váci Városfejlesztő Kft. alá tartozó vállalatcsoport feloszlatását, mert a holding több éve törvénytelenül működik. Így például a kft., mint az elismert vállalatcsoport uralkodó tagja évek óta nem adott be összevont konszolidált éves beszámolót. (Átlátszó)
 
Ha van még két perced:
 
Kétmilliárd forintot kaszál a Swietelsky a 3-as metró felújításán. Már, ha lesz metrófelújítás persze, mert a metrópótlók tenderét egyelőre felfüggesztették. (Átlátszó)
 
Továbbra sem küldi az adatokat a Budapest 2024 Zrt. az Átlátszónak, pedig a NAIH már felszólította őket, hogy válaszoljanak az adatigénylésre. (Átlátszó)
 
Lázár János szerint nem szabad túlzott elvárásokat támasztani a politikusokkal szemben, hiszen ők éppolyanok, mint maga az ország. Köszönjük, János. (Vastagbőr)
 
A Kúria szerint nem voltak megfelelőek a papírdobozszerű szavazófülkék, amiket a népszavazáson két XIV. kerületi szavazókörben biztosítottak. (HVG)

Két elsőéves próbálta megvesztegetni egy spliti felsőoktatási intézményben a tanárukat, a tanárnő viszont fogta és kiszórta a 2000 eurót az ablakon, majd hívta a rendőrséget. (444 via Magyarszó)

Magyarországon háromszor annyi a végamputáció, mint a nemzetközi átlag. Mindez azért fordulhat elő, mert a biztosító többet fizet az amputációért, mint a végtag megmentéséért. (Napi)
 
Több orosz újságíró és aktivista kapott szokatlan értesítést a Google-től, hogy „a kormány által támogatott támadók” valószínűleg „megpróbálják ellopni” a jelszavaikat. (Global Voices)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.