2016. október 21., péntek

NÉPSZABADSÁG FEDÉL NÉLKÜL

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Christopher Adam
2016.10.20.


A traumák és a váratlan krízisek sokszor a legjobbat hozzák ki az emberekből. Ez történik most a gyalázatos módon bezárt Népszabadság körül. Tele van szimbólumokkal az, ami az elmúlt hetekben történt Magyarország legnagyobb példányszámú nyomtatott közéleti napilapjával. Az ötvenhatos forradalom 60. évfordulója alkalmából verik szét a szintén hatvanadik évét ünneplő ikonikus sajtóterméket. A Népszabadság sok-sok évnyi online tartalmát letörlik az internetről, hogy még nyoma se maradjon annak, hogy volt valaha olyan lap, mint a Népszabadság. Így lehet átírni és meghamisítani a történelmet. Mint a korábbi autoriter rendszerek alatt is, csak az agyilag leépült és mindenre vevő pártkatonák fogadják el azt, hogy a Népszabadság online tartalom váratlan és teljes eltörlése is “gazdasági okokból” történt.

De a történet legszebb fordulata mégis az, hogy a Népszabadság hajléktalanná vált munkatársai éppen a Fedél Nélkül című lapnál találtak ideiglenes otthonra. Összesen 12 ezer példányban jelent meg csütörtökön a hajléktalan utcai árusoknál kapható Fedél Nélkül, mely ezúttal egy Népszabadságos mellékletet tartalmaz. Minden jel afelé mutat, hogy viszik mint a cukrot–még úgy is, hogy jelenleg elsősorban Budapesten kapható, sokszor ki is fogynak példányokból és tudjuk, hogy vidéken is lenne rá bőségesen kereslet.

Szerintem gyönyörű, hogy a digitális korban, a Népszabadság botrányos felszámolása olyanokat is arra serkentett, hogy egy nyomtatott lapot támogassanak, akik valószínű évek óta ingyen olvassák a híreket és az elemzéseket az interneten. Ennél már csak az a jobb, hogy a Fedél Nélkül speciális számából származó összes pluszbevétel a rászorulókhoz kerül...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.