2016. december 31., szombat

A SZAMÁR ÉVE ÉS A PIROS ALSÓNEMŰK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2016.12.31.


Kicsit rendhagyó lesz a mai poszt, ugyanis emlékeim szerint szilveszterkor még sosem volt blogajánló, miként szombaton sem, úgyhogy most kétféle szokást is megdöntünk. De annyi érdekes posztot találtam, melyek az év végéről, meg 2016 értékeléséről szóltak, hogy gondoltam, változtassunk kivételesen egy kicsit. Szóval következzen egy abszolút rendhagyó szilveszteri-szombati blogajánló szamarakkal, 12 ponttal és piros alsóneműkkel (nem csak nőknek)!

Kezdjük hát a szamarakkal, pontosabban Rolandante szamarával. Számomra 2016 egyik nagyon érdekes szerzője volt Rolandante, úgyhogy kíváncsian olvastam, milyennek látta ő az évét.

„A kínai naptár szerint 2016 a majom éve volt, a japán szerint meg minden bizonnyal a szamáré. Milyen a szamár? Szép, hasznos, nyugodt… A szamár egy fasza állat. 2016 meg fasza év volt.

Januárban államvizsgáztam Debrecenben iskolapszichológia mesterszakon. Jó szarul sikerült, de én magam sem voltam akkoriban máshogy. (Amúgy semmi vész, nem készülök visszaélni a diplomámmal, például állást keresni vele vagy ilyesmi.)

Ekkortájt már szórványos levélváltásban voltam Takashival, aki előző évben a feleségével járta végig a Camino Francést a Pireneusoktól. Velem és Rocinantéval El Bierzo járás falvaiban találkoztak, közvetlenül Galícia előtt.

Összesen kétszer beszélgettünk, és ő már a második alkalommal közölte, hogy jövőre vissza fog jönni Japánból, már a feleségével is megbeszélte, és egy szamárral fog zarándokolni, mint én. Mert ez valami különleges dolog, amiből rengeteget meríthet.

Sokan szokták ezt egyébként mondani, mert sokan érzik így, és ilyenkor én mindig hagyok kontaktot, hogy ha tényleg visszajönnének burrogrinoként, amiben tudok, segíthessek. De még senki nem jött vissza...

Eddig! (...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.