2016. december 14., szerda

ITT A 3-AS METRÓ KATASZTRÓFATERVE - CITROMLOVAGOK/TŰZOLTÓ ÁLHÍREK

CITROMLOVAGOK 
- TŰZOLTÓ ÁLHÍREK BLOG
Szerző: Citromlovagok
2016.12.14.


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakmai közreműködésével elkészült a 3-as metró katasztrófavédelmi vészforgatókönyve - jelentette be Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A fideszes politikus a 30 évre titkosított dokumentum egyes részeit a szerdai Kormányinfón megosztotta a nyilvánossággal.

Ennek értelmében:

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon metró operatív törzs alakul. A főtisztek 300%-os pótlékot kapnak érte.

Módosítják a metró Utazási Feltételeit. A jövőben mindenki csak a saját felelősségére használhatja a 3-as metrót, ezzel elejét veszik a politikai és polgári jogi felelősségnek, valamint a büntetőjogi felelősségre vonásnak.

A helyzet súlyosbodása esetén 24 órás tűzoltóügyeletet vezetnek be. Ez azt jelenti, hogy minden metrószerelvényen lesz tűzoltó, ahogy régen a színházakban az előadásokon ültek.

A veszély fokozódásával bevetik a katasztrófavédelmi mentőcsoportokat. Az önkéntesek a tűzoltóügyelet erősítéseként fel-alá metróznak majd. A jelenlétük növeli a szubjektív biztonságérzetet.

Kritikus esetben a metrót már csak a tűzoltók használhatják.

A dokumentum külön kiemeli, hogy a hivatásos tűzoltók a Fővárosi Közgyűlés döntése alapján amúgy is évek óta egyenruhában, a szolgálati igazolvány felmutatásával térítésmentesen vehetik igénybe Budapest tömegközlekedési eszközeit. Most azonban már elvárásokat is támasztanak velük szemben az ingyenes utazásért cserébe.

Az igazság odaát van:
3-as metró: Tarlós István közlekedési káoszról beszélt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.