2016. december 19., hétfő

KÖZÖSSÉGI ÉRTÉKMEGŐRZÉS MIATT KELL OLCSÓ LAKÁS A BUDAI VÁRBAN A POLGÁRMESTERNEK

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Katona Fruzsina
2016.12.19.


Röpködnek a plusz milliárdok: a Táncszínház új játszóhelye és a Videoton stadionja is drágább lesz; a MOB elnöksége megajándékozta magát egy-egy okostévével; Rogán szomszédjának egy új kormányzati kampány jutott így karácsony előtt.
Ezekről ne maradj le!
Megajándékozta magát a MOB elnöksége (HVG)Pár százmillió ide vagy oda: a ZÁÉV épít a Nemzeti Táncszínháznak (Átlátszó)Csak festett traktorgumik árválkodnak a 12 milliós parkban (RTL Klub)
Ha van 3 perced:
Megajándékozta magát a MOB elnökségeA Magyar Olimpiai Bizottságnak 14 elnökségi és 5 felügyelőbizottsági tagja van: ők kapnak most ajándékba okostévét az egyik aranyfokozatú szponzortól. Igaz, a szponzor maga nem tudta, hogyan használják fel tárgyi hozzájárulását, jellemzően inkább a kevesebb pénzjutalmat kapó sportolók szokták ezeket megkapni. A feladatköreiből nemrég vesztő MOB közleménye szerint most nyílt alkalom köszönetet mondani a tagoknak. (HVG)
Pár százmillió ide vagy oda: a ZÁÉV épít a Nemzeti TáncszínháznakA Várban, a karmelita kolostorban működő Nemzeti Tánchszínháznak mennie kell, hiszen az épületben lesz majd a miniszterelnöki rezidencia. A Táncszínház a Millenáris E épületébe költözik, a közbeszerzést nyáron írták ki. Két, az állami tenderekről jól ismert pályázó volt, végül a ZÁÉV egy másik céggel közösen húzta be a beruházást, 3,7 milliárdos ajánlatával. Ez kapásból 800 millióval több, mint a Millenáris Kft. előzetes becslése volt. (Átlátszó)
Csak festett traktorgumik árválkodnak a 12 milliós parkbanVersenden a Roma Kisebbségi Önkormányzat nyert el 12 milliót pihenőpark kialakítására. A területen közmunkások dolgoztak. A nyár végén átadott parkban még voltak faágakból készített padok, de mára ezek eltűntek. Jelenleg néhány festett traktorgumi, egy homokozó és a roskadozó kerítés látszik a projektből. A kisebbségi önkormányzat vezetője egyelőre nem nyilatkozott arról, mire ment el a pénz. (RTL Klub)
A Rogán bizalmas Aulich utcai lakásának adásvételije régóta nincs megA prominens látogatóiról elhíresült Aulich utca 3-ban található egy 250 négyzetméteres lakás, amit a belvárosi önkormányzat, még Rogán polgármestersége idején adott el nevetséges áron. Végül az ingatlan Kertész Balázs cégénél landolt. Többeket érdekelne az adásvételi szerződés, de a kerület jegyzője azt állítja, az már akkor sem volt meg, amikor 2013-ban hivatalba állt. Bár az önkormányzat bármikor elkérhetné a földhivataltól. (Hír TV, Magyar Narancs)
Elárulta a polgármester, hogy milyen a szempontokat vesznek figyelembe az ingatlanok bérbeadásánálAz I. kerületi polgármester, Nagy Gábor Tamás elengedte azt a narratívát, miszerint piaci alapon adják bérbe az önkormányzati ingatlanokat. Például saját magának, egy 70 négyzetméteres lakást, havi 80 ezer forintért, a várban. Most azt mondja, hogy az üzleti érdekeket felülírja a közösségi értékmegőrzés szempontja, szerinte fontos, hogy legyenek a várban polgári otthonok. (444)
Ha van még két perced:
Egyetlen pályázóként, a konzorciumban induló Strabag lesz a sóstói stadion kivitelezője. A stadion 12,6 milliárdba fog kerülni, 2,5 milliárddal többe, mint az önkormányzat remélte. (Átlátszó)
“Magyarország erősödik”, de főleg Rogán szomszédja, Csetényi Csaba, ugyanis megint az ő cége csinálhatja a kormányzati tájékoztató kampányt(MNO)
A Vajna vezette Filmalap letéti számlájának keretösszegét 33 milliárdra növelték a jövő évre. Ide érkezhetnek a TAO-pénzek eléggé átláthatatlanul.  (444, HVG)
A kormány egyik érve Paks2 mellett, hogy a sugárzó hulladékot majd Oroszországba szállíthatjuk, de ez teljesen téves. Közben úgy tűnik, az EU nem áll a projekt útjába.(230, Politico)
Miután az Erzsébet-utalvány és a Szép-kártya miatt kiszorultak a multik az utalványpiacról, a korábbi piacvezetők eljárást kezdeményeztek Magyarország ellen. Most 23 millió euróval jövünk az egyiknek(444)
A közmédiában átfolynak az orosz propaganda anyagok Aleppo ostromával kapcsolatban. Közben, a keddi megállapodás ellenére, egy nap alatt leállt a város kiürítése.(444, Világtérkép)
Mi minden történt a rendszerváltáskori médialiberalizáció óta, és hol tart most a sajtószabadság Magyarországon(Slejm)
A romániai Korrupcióellenes Ügyészség munkáját sokan kritizálták. Marosvásárhelyen egy iskola két hónapja patthelyzetben van egy eljárás miatt. (HírTV, Feminfo)
A nyáron megválasztott római főpolgármester bizalmi emberét, a személyzeti igazgatót korrupciós vádak miatt őrizetbe vették. Nem ő az első a friss stábból. (Origo)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.