2016. június 26., vasárnap

JÓ REGGELT KÍVÁNUNK KÉSŐN ÉBREDŐ FRANCIA BARÁTAINKNAK!

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2016.06.26.


Az Egyesült Királyság a világ egyik legrégebbi (ha nem a legrégebbi) liberális demokráciája. A választópolgárai mégis úgy viselkedtek a néhány nappal ezelőtt sorsdöntő népszavazáson, majd azt követő napokban, mint az óvodások, akik a délutáni alvás után nem tudják eldönteni, hogy álmukban vagy a valóságban lopták el a kismackójukat.  Valahogy az az ember érzése, hogy teljesen mindegy, melyik országban járulnak az urnához a választók, a hülyeség masszív tömege mindig elsöpri a józan kisebbséget. Persze, ne adjuk fel ilyen könnyen!

Néhány hete még azon hüledezett a világsajtó: az Egyesült Államokkal megeshet az a csúfság, hogy egy olyan populista hordószónok irányítása alá kerül az ország, mint Donald Trump. Azt az örök pesszimista mondást látszik igazolni a tény, hogy a republikánusok jelöltje minden valószínűség szerint a fent említett úriember lesz, mely szerint a politikában mindig van rosszabb. Georg W. Bush után ugyanis úgy gondolták, hogy az ő szellemi teljesítményét már nem lehet alulmúlni, ám Trump színrelépése nosztalgiát ébreszt az ifjabb Bush elnöksége iránt."Egy népszavazás nem pirospacsi, ahol nyugodtan bukhatunk egy kört, a következőben majd visszanyerjük a pénzünket".

A helyzet az, hogy minden nép azt kapja, amit megérdemel, úgyhogy lehet sápítozni azon, hogy Trump döntőbe jutott az elnökségért folyó versenyben, ám az amerikaiak termelték ki maguknak azt az embert, aki egy karibi diktátort megszégyenítő egyszerűséggel és érzéketlenséggel kívánja megoldani a világ és az USA problémáit. Halkan jegyezzük meg, hogy mi magyarok is hasonló cipőben járunk immár hetedik esztendeje, hiszen finoman szólva is megosztó személyiség az ország miniszterelnöke, ugyanakkor őt és pártját kétszer hatalmaztuk fel nagy többséggel arra, hogy irányítsa a sorsunkat. Erre mondják azt a dakota boltosok, hogy pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadnak el. "Besenyő Pista bácsi erre megkérdezné: Normális?"

ITT OLVASHATÓ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.