2016. szeptember 4., vasárnap

TÖBB MINT NYOLCMILLIÁRDBA FÁJT, S NEM JÁRT VELE CSAK A SZÉGYEN: MÉGSEM KELL AZ OLASZOKNAK A SÁMÁNDOB

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2016.09.04.


Sámán, sámán… simán dobták a sámándobot.

Bár egy ideig lehetett reménykedni, hogy az olaszok igényt tartanak a milánói expo magyar csodapavilonjára, de ennek vége. „Az olasz fél meggondolta magát, és mégsem tart igényt a 2015-ös milánói világkiállítás magyar pavilonjára, amely így gond nélkül hazatérhet – tájékoztatta tegnap a Magyar Nemzetet Szőcs Géza.

Pedig volt még némi remény tavaly is, amikor Matteo Renzi olasz miniszterelnök a lap szerint azzal kecsegtetett, hogy sámándob az Olasz Műszaki Intézet egy részlegének ad majd otthont.
 
Nos, mint Szőcs némileg csalódottnak tetsző szavaiból („az olasz fél meggondolta magát”) kitetszik: nem ad otthont. Nyilván nem lesz kőbaltás részlege a tervezett műszaki intézetnek.
 
Lehet hazahozni, s felállítani Karcagon, ahol a kormány újabb elképzelései szerint – micsoda előrelépés az eredeti tervekhez képest, melyek szerint egészségcentrum létesült volna benne Szombathelyen – immár „a magyarok lovas hagyományait fogja bemutatni”.
 
De hát mi a fenét is mutathatna be egyebet a 21. században egy kibaszott sámándob?

Pontosabban egy több mint 8 milliárd forintból összeeszkábált sámándob. Megtanulhatják belőle a karcagi, illetve az ország minden részéről odavezényelt gyerekek, hogyan lehet nyereg alatt puhítani a húst, s hogyan lehet vágta közben előre és hátra nyilazni egyszerre, aminek nyilván maga Szőcs is nagymestere...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.