2016. szeptember 27., kedd

MÉG 7 MILLIÁRDOT DOBNAK AZ MTVA FENEKETLEN KÚTJÁBA

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ
Szerző: mutyimondo
2016.09.27.


Ezekről ne maradj le!
Garancsi-közeli ingatlanfejlesztés Budakeszin (
Átlátszó)

Letöltendő börtönbüntetések első fokon az Eclipse-ügyben (
444)
 
Még 7 milliárdot dobnak az MTVA feneketlen kútjába (NOL)
 
Ha van 3 perced:

Garancsi-közeli ingatlanfejlesztés Budakeszin
Lakásépítő céget alapított az Orbán-közeli építési vállalkozó Garancsi István nővére veszprémberes kollégáival. Az új kft-nek úgy fest, lesz némi köze egy nagy értékű budakeszi ingatlan-beruházáshoz, amit most egy ex-Buda Cash-es főnök futtat. Az Etheles Parkra keresztelt projekt keretében lakóparkot terveznek felhúzni, az idősebb Garancsi pedig pont a napokban lett egy frissen létrehozott, hasonló nevű kft egyik tulajdonosa. (
Átlátszó)
 
Letöltendő börtönbüntetések első fokon az Eclipse-ügyben
2013-ban, titkos tárgyalások után felmentették a vádlottakat, akik egy használhatatlan autó-eredetiségvizsgáló szoftverrel majdnem 20 milliárd közpénzt raktak zsebre. A Kúria azonban visszaküldte az ügyet elsőfokra, ennek a tárgyalássorozatnak a végére érve, a 12 gyanúsítottból 8 kapott letöltendő, de még nem jogerős börtönbüntetést. A cégben projektvezető volt a mostani belügyminiszter, Pintér Sándor lánya, őt ki sem hallgatták. (
444)
 
Tovább húzódik a metrópótló-tenderSeszták Miklós, az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter megtámadta az M3-as metrópótlóbuszra kiírt tendert. A miniszter által támogatott Volánbusz ugyanis, a határidős feltételek miatt, nem sok eséllyel haladt a győzelem felé. Eredetileg a BKK vett volna a pótlásra 150 buszt saját zsebből, már a szerződés is megvolt, de a kormány nyomására kiszervezték a buszbeszerzést, így tízmilliárdokkal megdrágítva a közbeszerzést. (Index)
 
Még 7 milliárdot dobnak az MTVA feneketlen kútjába
Szakember már alig van, de bedobnak még hétmilliárdot az MTVA büdzséjébe. Az állami média eredetileg idén 77,7 milliárd forintból gazdálkodott volna, ezt növelték 84,7 milliárdra. Az MTVA vezetése a napokban 145 fős csoportos létszámleépítést rendelt el, de ezzel is csak néhány százmillió forintot tud fogni a béreken, miközben már alig van szakember, aki műsorokat készít. De nem is kellenek, mert az MTVA egyre több műsort rendel külső gyártó cégektől.
 
Ha van még két perced:
 
Hatvanban a városi és a kormánybeli Fidesz vívja belső háborúját. Az EU-s pénzek megyei szinten megakadnak, de a polgármester szerint iparűzési adóból és tao-pénzekből megoldják. (Index)
 
Kivételes, gyorsított eljárásban tárgyalja a Parlament azt a törvénymódosítást, ami az NGM szerint gazdaságfehérítés miatt jött létre, de így is Andy Vajna és egy másik üzletember malmára hajtja a pénzt.(444)
 
Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke szerint „cinkelt kártyákkal, fekete pénzekkel” vesznek részt a Sorossal együttműködő szervezetek a politikában, ezért átvilágíttatná őket. (444)
 
Bundagyanú. A horvát parlamenti választásokon felmerült, hogy a Fidesz összejátszik, az EP-ben vele egy pártban lévő HDZ-vel, mert egy év alatt, 852-vel nőtt a kisebbségi magyarok száma. (Global Voices)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.