2016. szeptember 29., csütörtök

MI KÉRÜNK BOCSÁNATOT ALFÖLDI RÓBERTTŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. Andrea
2016.09.28.


A szerkesztőségi csapásirányokkal ellentétben ritkán fordul elő velem, hogy a barnanyelvű, kormányhű propagandalapok tanulmányozásával kezdjem a napot. Kávé helyett mondjuk. Ezúttal tettem egy kivételt. Rég fordult elő velem, hogy egy írás annyira kihozzon a sodromból, mint a Magyar Idők nevű lapban a minap megjelent alattomos szenny, ami a kvótanépszavazás előtti felfokozott, fröcsögő izgalom retorikájába illeszkedik igen szervesen.

A cikknek jóindulattal sem nevezhető összehordott aljasság apropóját az adta, hogy civil szervezetek (a Magyar Helsinki Bizottság, a TASZ, az Artemisszió, az EKINT, a Krétakör és a Migszol) „Lásd az embert!” címmel – a béke, az emberi jogok, a szabadság és a szolidaritás melletti kiállás jegyében – péntekre hirdettek megmozdulást a Kossuth térre. Mások mellett az egyik kezdeményező Alföldi Róbert, aki
az eseményt beharangozó múlt heti sajtótájékozatón például ezt találta mondani:

Én nagyon szeretem a hazámat. És azt gondolom, hogy az én hazám egy olyan hely, amelyik nem rugdos bele az emberekbe, akik segítségért fordulnak hozzá. Az én hazám egy olyan hely, ahol olyan emberek élnek, akik igenis meglátják a bajban lévő embereket. (…) Nem migránsok, nem horda, nem terroristák, nem erőszakolók, hanem emberek.”

Nos, az hogy Alföldi hányadmagával szervezi ezt a kis megmozdulást, az nagyvonalúan elkerülte a Magyar Idők történész szerzőjének figyelmét, amikor is úgy döntött, hogy beleszáll a meleg rendezőbe, hiszen a sorok között meglapuló, sunnyogó buzizást is a kvótakampány szolgálatába lehet állítani. Mert az még úgysem volt.

Ezért aztán a
„Szavazzon nemmel, Alföldi úr!” című cikk történész-kezdemény írója Alföldi Róbert fenti mondatait hivatkozási alapul használva és kihasználva izzadta ki magából az alábbiakat (érdemes kiemelt figyelemmel végigszenvedni):

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.