2016. szeptember 29., csütörtök

MAGYARORSZÁG PEDAGÓGUSAI, A HUMANISTA MINIMUM ÉS A GAGYI ANTIORBÁNISTA ZSÁKUTCA

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Kalmár Szilárd
2016.09.29.


Az év első felében nagy remények kapcsolódtak Pukli István iskolaigazgatóhoz és a nevével fémjelzett tiltakozási hullámhoz, amely utcára vitte Magyarország pedagógusait és a legfiatalabb generációt is arra ösztönözte, hogy a közoktatás ügye mellett törjön lándzsát. A héten azonban Pukli István bejelentette, hogy otthagyja a Tanítanék Mozgalmat, miután többször hangsúlyozta: ő nem lesz “a baloldal messiása” és ezt ne is várják el tőle. Kalmár Szilárd gondolatait olvashatják a témáról.
Pukli István az utóbbi hetekben folyamatosan azt jelezte, hogy az oktatás ügye nem a napi politika szintjére lezüllesztendő szakpolitikai terület. Érthető módon arra világított rá, hogy ezen a területen addig van lehetőség változtatni, míg ügyének támogatottsága mögött a társadalom elégedetlen többségének támogatását tudja.

Sajnos előre borítékolható módon a “tanítanék mozgalom” a gagyi antiorbánista zsákutcába futott, hasonlóan sok más civil kezdeményezéshez, amelyekben liberális értelmiségiek lettek irányadókká. Olyan emberek, akik nem akarják felfogni, hogy ez már nem a rendszerváltás, itt már nem elég az SZDSZ-t valamilyen formában újraálmodni, valódi és hatalmas társadalmi bázis kell a rezsimmel szemben...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.