2017. február 7., kedd

ÍGY MANIPULÁL A HATALOM A CIVILEK ELLEN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.02.07.


Nincs nehéz dolga a hatalomnak akkor, amikor át akarja írni a civil szervezetek múltját, új, nem valós képet akar festeni a civil szervezetek tevékenységéről. A Publicus minapi közvélemény-kutatása szerint is csak a társadalom elenyésző része tudta akár csak megnevezni is azokat a civil szervezeteket, amiket a kormány támad.

Ezeknek a szervezeteknek - még a legnagyobbaknak is, mint a TASZ, vagy a Helsinki Bizottság - alacsony az országos ismertségük. Csak a politikai média követésével a legtöbbet, napi több órát töltő emberek találkoznak annyiszor a szervezetekről szóló hírekkel, hogy a valósággal megegyező képük lehessen ezeknek a szervezeteknek a működéséről, és a kormánypárti propaganda még ezt a képet is bombázza, átírja.

Azoknak a polgároknak pedig, akik csak az esti híradót nézik meg, vagy pár naponta olvasnak politikai híreket, esetleg a legfontosabb eseményeknek járnak utána, már csupán a szervezetek neve marad meg, a tevékenységükről nincsen pontos tudásuk. A még ennél is kevesebb médiát fogyasztók - vagyis a magyar lakosság többsége - nem is találkoznak ezekkel a szervezetekkel. Így a kormánytól független civil szervezeteket, jogvédőket támadó sajtónak, politikának, hatalomnak könnyű dolga van, hiszen maga formálhatja a róluk kialakult képet és adhat jelentést a civil szervezeteknek, határozhatja meg, hogy hogyan jelenjenek meg a közvélemény számára. Most arra hozunk néhány példát, hogy ezt miként csinálják
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.