2017. február 7., kedd

FEGYELMI VIZSGÁLAT SEM INDULT A KÖZMUNKÁSOK SZÉTVERÉSÉHEZ TIPPEKET ADÓ RENDŐR ELLEN

444.HU
Szerző: erdelyip
2017.02.06.


Törjük össze őket :-D Beöltözünk fekete ruhába. Maszkot a fejre és gyorsan lerendezzük. 1 percbe se telik. Baseball ütő elég lesz. Kéztörés, oszt cső :-D Azt sem tudják kik voltak.”

Ezt írta a nyomozóként dolgozó rendőr zászlós Facebook chaten. A rendőr egy ismerőse, Kristóf élettársával beszélgetett, nekik mondta el, hogyan kéne lerendezni egy személyes konfliktust. Öt nappal a beszélgetés után Kristóf, és másik hét maszkot viselő férfi baseball ütőkkel és pajszerekkel felfegyverkezve támad rá egy csoport roma közmunkásra, közülük négy embert csúnyán összevertek. Az áldozatok egy család tagjai voltak, egy embernek a kezét, egy másiknak a lábát törték el. Velük volt Kristófnak személyes konfliktusa, az ő „összetörésüket" javasolta a rendőr öt nappal a támadás előtt a Facebookon.

Az áldozatok a hangja és egyedi tetoválása alapján Kristófot rögtön azonosították, ő összesen három napot töltött rács mögött. Első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Társait sosem találták meg, a támadáshoz tippeket adó rendőr esetében pedig vádat sem emelt a nyomozó ügyészség. Arra jutottak, hogy mivel mosolygós jelek vannak a beszélgetésben, ezért csak viccelt a közmunkások összeverésével kapcsolatban. A történetről itt írtunk részletesen.

„Nem indult fegyelmi eljárás.”

Ezt a napokban írta meg nekünk a rendőrkapitányság, ahol a nyomozó dolgozik. A férfi ugyanabban a beosztásban, ugyanúgy dolgozhat tovább, mint korábban. Úgy néz ki, hogy tényleg semmiféle következménye nincs annak, hogy tippeket adott a támadáshoz. A rendőrség azzal érvelt, hogy a „nyomozó ügyészség véleménye a meghatározó", azaz ha ők nem állapítottak meg bűncselekményt, akkor más felelősségre vonásnak sincs helye.

Ez a megközelítés félrevezető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.