2017. július 11., kedd

MIKOR LESZ FONTOSABB EGY BETEG KISGYEREK SZÍVE, MINT A HARÁCS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ. ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.07.11.


Nem sok minden jut el a kormány agyáig – nagyvonalúan feltételezem, hogy a száján, az enyves kezén és az arcát több rétegben fedő vastag bőrön kívül valamennyi agya is van, ezt nyugodtan lehet összességében, vagy személyekre bontva értelmezni -, de a minapi zajos felháborodás mintha eljutott volna megélhetésiékhez is. Ugyanis kitolták a mikrofon elé Rétvári Bencét, hogy mondja már meg a tutit a hőbörgő igavonóknak. Ímhol:

„Budapest, 2017. július 11., kedd (MTI) – Nagyot lépett előre 2010 óta Magyarország a CT-MR berendezések számát tekintve, míg 2010-ben 30 MR berendezés volt használatban, mára Magyarországon 65 MR-berendezés van, 117 százalékkal, több mint duplájára emelkedett a gyógyításhoz használható MR eszközök száma – közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel.

Hozzátette, CT-berendezésből 2010-ben még csak 73, mára már 104 darab, 42 százalékkal több található az országban, vagyis számszerűen is kimutatható, hogy a gyógyítás feltételei érezhetően javultak Magyarországon.

Elmondta, másfél évvel ezelőtt a kormány közel 50 milliárd forintot fordított az állami intézményekben működő képalkotó diagnosztikai eszközök fejlesztésére, és a következő években is újabb beszerzések várhatók. 

«Ma azok a politikusok keveslik ezt a növekedést, akik kórházfejlesztések helyett vizitdíjjal és kórházi napidíjjal akarták megsarcolni a betegeket» – fogalmazott”.

Hábazmeg! Ilyen ország márpedig nincs. Hogy van pofája bárkinek is kiállni és elmakogni ezt, miközben nyitott mellkassal hurcolásszák a betegeket vizsgálatra az ország legjelentősebb, legkomolyabb műtéteket végrehajtó klinikájáról, mert nincs kibaszott CT és MR készülékük? Ki a faszt érdekel, hogy másfél év alatt annyi pénzt költöttetek erre országos szinten, amennyit Orbán szotyipajtása fél év alatt elnyel?

Leszarom, hogy mit hazudoztok össze. Egy hétig ne lopjatok és máris megvan a pénz a berendezésekre. Senkit nem érdekel az elmútnyócévelőttielmútnyócév! Most most van és nem akkor. Nem pofázni kell, hanem megoldani a halaszthatatlan problémákat. Most például ezt. Mennyiért jön ide bohóckodni a vizes vébére az a fejhangon óbégató pasas? A felléptidíjat máris lehet CT-re átcsoportosítani, te meg, Bencus, dalolásszál Semjén kollégáddal valami áhítatosat. Ingyen. Mészáros Lölönek jutott közpénz strandfejlesztésre, MR készülék meg nincs a beteg gyerekeknek? Hogy képzelitek ti ezt?

A kibaszott focira 450 milliárd forint ment el közpénzből! Tízszer annyi, amennyit diagnosztikai berendezésekre költöttetek és ez csak a TAO, ezen felül ment állami forrásból is. Mennyit toltunk bele? 1000 milliárdot? Menjetek ti a picsába! Mindezt azért, mert a focistának és ügyvédnek is közepes Orbán Viktor így akarja kompenzálni a gyerekkori traumáit és persze azért, mert az összes sportklubot fideszes élősködő vezeti, így faszául ki lehet pumpálni a pénzt a haveri zsebekbe.

Mi kellene ahhoz, hogy fontosabb legyen egy beteg kisgyermek szíve, mint a harács? Orbán szépreményű unokáját is áttologatnák nyitott mellkassal egy másik kórházba? Nem, perszehogy nem. Neki minden rendelkezésre állna, hiszen beleszületett a királyságba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.