2017. november 8., szerda

A FIDESZ LERADÍROZ 38 TERVEZETT FŐUTAT, 52 HÍDÉPÍTÉST ÉS 52 ELKERÜLŐUTAT?

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: BERKECZ BALÁZS
2017.11.07.


Lázár János és Seszták Miklós mekkeleki teljesítményének hála az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből szó szerint ki lett törölve minden tervezett híd, a tervezett új főtszakaszok 88%-a és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonala. Ezek megőrültek vagy minket néznek hülyének?

Gyakorló főéptészként szembesültem azzal, hogy elkészült és véleményezhető az Országos Területrendezési Terv (OTrT) felülvizsgálatának módosításának elkészített környezeti értékelése.
Rögtön meg is néztem, hogy mit tervez a fideszes galeri módosítani területrendezésileg Pécs és Baranya vonatkozásában, hiszen annyi mindent ígért már Orbán szűkebb hazámnak, az OTrT törvénynek pedig pont az a célja, hogy meghatározza az ország egyes térségei területfelhasználásának feltételeit, a műszaki-infrastrukturális hálózatok összehangolt térbeli rendjét, a fenntartható fejlődésre, valamint a területi, táji, természeti, ökológiai és kulturális adottságok, értékek megőrzésére, illetve erőforrások védelmére - így ebből a jogszabályból kell kiderüljön milyen útépítések, hídépítések, erőművek és egyéb meghatározó létesítmények épülnek/épülhetnek majd itt. 

Azonnal le is vert a víz, mert egyrészt lekerült a napirendről a 67-es főút meghosszabbítása Horvátországig, ami nagyon sokat jelentene a szinte a szabad levegőtől is elzárt Ormánságnak, de a borsodi térség szegénységével vetekvő nyomorban tengődő Nyugat-Baranya egésze számára fontos beruházás lenne ez az út, ahogyan nem épül elkerülő szakasza Szigetváron Európa egyik legveszélyesebb útszakaszának, 6-os útnak sem... 
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.