2017. november 13., hétfő

BIZONY, ELLENZÉKVÁLTÓ HANGULAT VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2017.11.13.


Orbán Viktor brigádja úgy szórja magából a nagyívű hülyeségeket, mint kutya a bolhát. A pillanatnyi kedvencem az az orbáni örökbecs – nyilván nem ő írta, hanem az ismeretlen szipogóművész valamelyik betanított rímfaragója -, hogy Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik.

Nem mondom, hogy túlzottan egyszerű dolog kiválogatni a sok hazugság közül azokat a mondatokat, melyek véletlenül igazak. Ez a mondat egy a kevés valóságtartalmat nem teljesen nélkülözők közül. Szerintem is ellenzékváltó hangulat van. A jelenlegi ellenzék túlnyomó része – nem mind, de a többség igen – már bőven leszerepelt. Elég világosan látható, hogy az ellenzéki politikusok többsége nem kormányváltást akar, hanem valahogy bevergődni a parlamentbe és további négy évig biztonságban elbohóckodni a biztos fizetésért. Ha ehhez hozzávesszük, hogy az ellenzéki pártok többségének más gondja sincs, mint a nemlétező pozíciók szétosztása, a marakodás a különféle bársonyszékek és hokedlik között, máris egyértelmű, hogy az ellenzéki pártok többsége méltatlan a választók bizalmára.

Márpedig ahhoz, hogy a cinikus, telhetetlen, vérgeci, hazug, uszító, tolvaj, kártékony kormányt el lehessen takarítani, erős ellenzék kell. Az ellenzék ereje nem abban van, hogy ők kétszer annyi, senkit nem érdeklő sajtótájékoztatót tudnak letolni százon és nem is abban van, hogy az interneten összeolvasott kormánykritikát a parlamenti üléseken szépen összeollózva felolvassák. Többnyire azt is makogva, de legalább monoton hangon. Messziről ordít róluk, hogy semennyire nem érzik magukénak az országban élők gondjait. Talán nem is értik, hiszen nekik nincsenek napi megélhetési gondjaik, őket nem cseszteti ok nélkül a hatóság, nekik kiemelt ellátás jár a döglődő egészségügyben, az ő gyerekeik magánsuliba járhatnak.

Az ellenzéki pártok döntő többsége pont olyan korrupt élősködő, mint a kormánypárt. Csak ők nem lopnak annyit, de azt sem azért, mert magasabb az erkölcsi mércéjük, hanem azért, mert ők most nem férnek hozzá a moslékosdézsához...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.