2017. június 14., szerda

ORBÁN ALJAS, ORBÁN FAFEJŰ - NÉMET KONZERVATÍV, ILLETVE LIBERÁLIS LAPVÉLEMÉNYEK A CIVIL TÖRVÉNYRŐL SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.06.14.


- A világsajtó nem tudja hová tenni a civil szervezetekkel szembeni hadjáratot, illetve nagyon is: a fő célpont Soros György meg a liberális állam, de jól jön egy kis burkolt zsidózás is. A külföld pedig csak ne akarjon beleszólni a magyarok dolgaiba.

- Orbán megint a pávatáncot adta elő, hogy átnyomja a civilek elhallgattatására szolgáló jogszabályt

- Az EU-nak elege van abból, hogy a magyarok és a lengyelek bezsebelik a közösségi pénzeket, de adni már nemigen akaródzik érte. (Most a kvótáról van szó.)

- Ég és föld - alapvető kérdésekben. Ez derült ki az osztrák államfő magyarországi tárgyalásain

FAZ


A vezető német konzervatív lap „Orbán alávalósága” címmel arról ír, hogy tisztességes, demokratikus politikusok nem játszanak a burkolt antiszemitizmussal, ám a magyar kormányfő igen. A most elfogadott törvény aljassága éppen a kísérőzenében van, amit a miniszterelnök és emberei szolgáltatnak. Ez pedig nem más, mint hogy Soros a civil társadalom örve alatt akarja a hatalmat gyakorolni Magyarországon. Szélsőjobbosok már jó ideje a zsidó világösszeesküvés kódjaként használják az üzletember nevét.

Magyarország persze nem Oroszország. Errefelé az ellenzéki politikusoknak nem kell félniük, hogy úton a tüntetésre letartóztatják őket. A békés tüntetőknek sem kell attól tartaniuk, hogy százával összeverik és őrizetbe veszik őket. Aki mégis egy lapon említi a magyar és az orosz törvényt, az Orbánnak segít, mert a politikus könnyedén vissza tudja verni a túlzó vádakat. Ám mégis csak van hasonlóság a két jogszabály között. Mindkettő hazaárulásként bélyegzi meg a kormányellenes kritikát. Olcsó kifogás, hogy a magyar szabályozás átláthatóbbá akarja tenni a civil szervezetek ténykedését. Ily módon azután érthető, hogy a civilek zaklatásnak tekintik a törvényt, meg az is, hogy minden lehetséges jogi eszközzel védekezni igyekeznek az ellen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.