2017. július 6., csütörtök

HEISLER ANDRÁS MÉG MINDIG GYÁVÁN BESZÉL A SOROS ELLENI PLAKÁTKAMPÁNYRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.07.06.


Két napja Heisler András a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetség (Mazsihisz) elnöke úgy látta, hogy bár a Soros György fényképével indult plakátkampány újra rossz emlékeket ébreszt a hazai zsidóság körében, ez független a kampány megalkotóinak szándékától. Azt mondta, a helyzet alkalmas arra, hogy bármelyik oldal elővehesse az ún. “zsidókártyát”, s ez nem jó, nem helyes út.

Ma viszont már azt nyilatkozta a Népszavának: beigazolódtak legrosszabb félelmeink. Nem tudjuk, mi játszódott le Heisler Andrásban az elmúlt pár napban, azonban a Mazsihisz arra kéri Orbán Viktort, hogy állítsa le a Soros György elleni plakátkampányt, mivel “veszélyes folyamat indult el, ami az egész ország számára rendkívül káros”.

Heisler András még mindig úgy gondolja, hinnie kell abban, hogy a kormányt nem antiszemita szándékok vezérlik.

Akkor viszont azt kell feltételeznie, hogy a kormányban nagyon buta, történelmet nem ismerő emberek ülnek, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy a múltban a zsidók, zsidó származású emberek plakátokon, újságokban, falragaszokon való megjelenítése hogyan hatott egy társadalom pszichéjére és indulataira.

Mi ezt nem hisszük. A Mazsihisz elnökét joggal rémiszti meg, hogy miután Budapestet és Magyarországot ellepték a „sorosozós” kormányplakátok, a plakátokon megjelentek az antiszemita feliratok, Székesfehérváron vörös festékkel öntötték le, és Zalaegerszegen is megbecstelenítették a holokauszt áldozatainak emlékművét...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.