2018. január 31., szerda

LEZSÁK HORTHYRÓL

SZTÁRKLIKK
Szerző: LENDVAI ILDIKÓ
2018.01.31.


Minden hazugság kipukkad egyszer. Ez elég hamar. A Horthy emlékmiséről azt állították, csak figyelmetlenségből esett volna a Holokauszt emléknapjára. A Magyar Hírlap most közzé tette Lezsák Sándor tervezett beszédét, amely éppen hogy összekapcsolja a két eseményt: "nem botrány tehát -inkább természetes gesztus-, hogy az embertelen Holokauszt emléknapján...emlékezünk Magyarország kormányzójára".

Horthy t.i. Lezsák szerint csak mentette a zsidókat - arról nem világosít fel az emlékbeszéd, hogyan fért ez össze a még jóval Hitler előtt megkezdett magyar zsidótörvényekkel, Kamenyev-Podolszk "idegenrendészetnek" hazudott tömeggyilkosságával, a magyar csendőrség és az erre utasított közhivatalnoki kar segítségével halálba küldöttek gondos kifosztásával és bevagonírozásával.

Igen, a budapesti zsidók egy része -már akik nem haltak éhen a gettóban vagy nem lőtték őket a Dunába- élve maradt. Ha ehhez Horthy beavatkozása kellett, az önmagában mutatja: lett volna módja beavatkozni a vidéki zsidók, cigányok sorsába is. Ami azt illeti, be is avatkozott. Az általa kormányzott magyar állam és gépezete nélkül soha nem sikerült volna ilyen módszeres alapossággal és gyorsasággal összeszedni csecsemőtől aggastyánig minden kiszemelt áldozatot.

Országgyűlésünk alelnöke szerint viszont Horthy csupán "történelmi, politikai karaktergyilkosság áldozata".

Ó, milyen szomorú. Az a többszázezer viszont valódi gyilkosság áldozata. A maguk részéről könnyebben kibékültek volna a karaktergyilkossággal. Azt túl lehet élni, szemben a gázkamrával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.