2018. január 8., hétfő

MÁR CSAK AZ EGYENRUHA HIÁNYZIK. AZ IS LEHET, HOGY NEM KELL ÚJABB TÍZ ÉVET VÁRNI RÁ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: H. ANDREA
2018.01.08.


...Miután a Tőkés László és Szász Jenő-féle zsebpártok létrehozásával és futtatásával nem sikerült kiütni a nyeregből az RMDSZ-t, a nemzetstratégának álcázott tenyérjós kiegyezett az egykori esküdt ellenséggel: ma már az RMDSZ a partner, a szövetséges, de leginkább a lekenyerezett garancia arra, hogy a szavazati joggal felruházott erdélyi magyarok pontosan tudják, kire kell szavazni, ha eljön az ideje. Mert mégiscsak Budapestről látszik a legtisztábban, hogy mi a helyes és mi a jó.

A tíz évvel ezelőtt jó példaként emlegetett nyugat-európai demokráciák katasztrofális hanyatlásnak indultak, Magyarországnál mára már csak sikertelenebb országok maradtak a térképen, a magát a kárpát-medencei magyarság egyélőistenkirályaként marketingelő ötgyerekes családapa pedig a közpénz minden erejével Európa ellen háborúzik, és meg akarja állítani a senki által meg nem választott brüsszeli csürhét. Már nem kell kiegyezni Európával, le kell győzni Európát.

Az egészséges politikai verseny magyarországi úttörője jobb belátásra tért: a saját pártjára írt választási törvénnyel a zsebében, és az állami, egykor független hatóságok kézivezérlésével próbálja levadászni a pártja hatalmára potenciálisan veszélyt jelentő politikai ellenfeleit, a mindent túlüvöltő kormánypropaganda egyszólamúsága már nem sérti a fülét. Mert igaz, hogy egyből nem lehet választani, de ki mondta, hogy ami tíz évvel ezelőtt evidencia volt, abba tíz év után nem lehet lábat törölni?

A nőkben soha nem csalódó, a magyar közélet macsóságát nehezményező, a nők közéleti szerepvállalásának pozitívumait hirdető szerencsés (állam)férfiú időközben a vak komondorok védőszentjévé avanzsált és rádöbbent, hogy nőügyekkel inkább nem érdemes foglalkozni, és a nőket lehetőleg távol kell tartani a politikától.

Hát így múlik el a világ dicsősége, ha nem is egyik napról a másikra, de tíz év alatt feltétlenül. A nemzet közös ügyei a Fidesz politikai túlélésének kizárólagos ügyeivé satnyultak, egyezségre nincs szükség, hiszen az egészséges, virtigli teljhatalom mindent megold. Már csak az egyenruha hiányzik. És az is lehet, hogy már nem kell újabb tíz évet várni rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.