2018. január 20., szombat

NAGY BAJ VAN AZ OKTATÁSBAN, HA 2018-BAN UGYANAZOKÉRT KELL TÜNTETNI, MINT 2016-BAN

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2018.01.19.


Több ezer diák tüntetett ma a Kossuth téren egy jobb oktatási rendszerért, versenyképes tananyagért, a diákok túlterheltségének csökkentéséért. A helyzet pikantériája, hogy a követelések nagyrészt megegyeznek a 2016-os kockás inges, tanítanékos mozgalmak és tüntetések követeléseivel. Úgy tűnik, nem sok minden változott. A diákok január 31-ig adtak ultimátumot a kormánynak, de már 28-án újra az oktatásért tüntethetnek az emberek a Tanítanék mozgalom demonstrációján.

A 2012-es diáktüntetések jelszavaival és a 2016-os tanártüntetések követeléseivel léptek színpadra a péntek délutáni tüntetések szónokai. Ez két dolgot jelent. Egyrészt, hogy a Hallgatói Hálózat tüntetéssorozata mennyire beleette magát a következő generációk politikai kultúrájába is, illetve, hogy 2 év alatt semmi se változott az oktatásban.

De nem csak a jelszavakban volt hasonló a tüntetés a 2012-es tüntetéshullám eseményeihez. A tömegben ugyanis főleg fiatalokat lehetett látni, az idősebb generáció tagjai nem képviseltették magukat nagy számban. Már a Hallgatói Hálózat idejében is érezni lehetett, ha a fiatalok, a diákok mennek az utcára, a szüleik, nagyszüleik nem mennek ki tüntetni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.