2018. január 20., szombat

SAJÁT MAGÁNAK ÁLLÍT CSAPDÁT A FIDESZ A SOROS-TÖRVÉNNYEL

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2018.01.19.


Altusz Kristóf bakija után a kormány úgy próbálja lerugdosni magáról a migránsok befogadásának vádját, hogy turbófokozatba kapcsolta a Soros-ellenes kommunikációját. Most éppen törvénnyel próbálja távol tartani Magyarországtól a milliárdost és „csatlósait”. A Stop Soros névre keresztelt jogi zagyvaság azonban olyannyira homályosan fogalmaz a menekültek befogadását segítő szervezetekkel és személyekkel kapcsolatban, hogy akár saját politikusai is áldozatul eshetnek a sebesen összetákolt törvénynek.

Az Orbán-kormány most egy olyan kisegérhez hasonlít, amely nagy lendülettel belerohant egy csőbe, ám amikor vissza akart fordulni, észrevette, hogy túl szűk a hely ehhez, így nem tud mást tenni, minthogy az eddiginél is nagyobb sebességgel rohan előre, hátha kijut a másik oldalon. Miután kiderült, hogy a harcosan migránsellenes politikát folytató magyar kormány titokban túl is teljesítette a menekültkvóta által előírt létszámot, olyan rést ütött saját védelmén, melyet most sebesen igyekszik betömni. Egyrészt próbálja bagatellizálni a befogadottak, illetve védett státuszt élvezők jelentőségét azzal, hogy ezek az emberek úgyis elmennek innen, másrészt törvényt alkotnak Soros György ellen.

Megszokhattuk az utóbbi nyolc évben, hogy a Fidesz által uralt országgyűlés sokszor nem azért fogad el törvényeket, mert az ország működése szükségessé teszi azokat, vagy szabályozók beépítésével kiszámíthatóbbá szeretnék tenni az életünket, hanem, mert nyomást akarnak gyakorolni bizonyos csoportokra, sőt olykor politikai bosszút akarnak állni az ellenlábasaikon. A politikai propaganda szintjére süllyesztették a törvényalkotást például akkor, amikor a Közép-európai Egyetem tervezett megfenyítése, illetve kiűzése okán olyan felsőoktatási jogszabályt alkottak, melynek egyébként semmi jelentősége, sőt, amint a kitűzött célt nem tudták ezzel elérni, az egész szabályozás értelmét vesztette.

A Soros Stop törvény azonban főként olyanokat vesz célba, akik tevékenységükkel elősegítik illegális bevándorlók érkezését Magyarországra. Az ilyen egyének vagy szervezeteket általában embercsempészeknek hívjuk, ám rájuk elég egyértelmű törvények vonatkoztak eddig is, és senki sem akadályozta az emberekkel kereskedő bűnözők megbüntetését. A jogszabálynak csúfolt tervezet azonban nem kapta volna Soros Györgyről a nevét, ha az embercsempész bandák lekapcsolása lenne a cél. Ehelyett meglehetősen homályosan fogalmazva arra tesz utalást, hogy olyan civilek szankcionálása, illetve büntetése a cél, akik elősegítik a migrációt.

A törvényszöveg meghatározása szerint az az alapítvány vagy egyesület, amely "az Európai Unióban nemzetközi védelem megszerzése iránti kérelmet előterjesztő harmadik országbeli állampolgár kérelmező Magyarország területére történő jogszerűtlen belépését, átvételét és tartózkodását" szponzorálja, az az illegális migrációt támogató szervezetnek minősül. Az öngól itt vágódhat a képzeletbeli hálóba. Ha ugyanis a letelepedési kötvényekkel foglalkozó közvetítő cégek tevékenységét vizsgáljuk, akár meg is felelhetnek ilyen szervezeteknek, hiszen pénzért állampolgársághoz juttattak EU-n kívüli polgárokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.