2018. január 12., péntek

ÖSSZEÁLLT A MAGYAR FOLTOZOTT UTCÁK ELIT CSOPORTJA

INDEX
Szerző: TENCZER GÁBOR
2018.01.12.


Itt élnek közöttünk, kezükhöz forró aszfalt tapad. Személyes sorstragédiájuk, hogy bár szívüket-lelküket beleöntik az anyagba, senki sem hajlandó ezt észrevenni, mindenki csak szidja őket. Ebben a cikkben összeszedtük legművészibb megnyilvánulásaikat, mielőtt ideiglenes alkotásaikat (remélhetően minél előbb) elnyeli az aszfaltkaparó.

A napokban írtunk a rákospalotai Mogyoród útjáról, amelynek egy szakasza annyira foltos a sok kátyúzástól, hogy beférne a Guinness Rekordok Könyvébe. Mint kiderült, az utca felújítása azért nem történt meg 20 év óta, mert az alá tervezett főgyűjtő szennyvízcsatorna lefektetésére várnak – évről évre hiába.

A cikkben felhívást tettünk közzé, hogy aki ismer hasonlóan agyonfoltozott utat, küldje el nekünk. A beküldött levelek alapján összeállt a Magyar Foltozott Utcák elit csoportja.

Lehet, hogy fel se kellene újítani őket, hiszen felületük már-már egy-egy kihelyezett ipari múzeumi tárlat, aszfalt-intarziáikon művészi szintre emelődik a kátyúzás földhözragadt kétkezisége.

Nem így gondolják ezt természetesen a helyben lakók, ezért ígéretünkhöz híven levelet küldtünk az agyonfoltozott utakat üzemeltető önkormányzatoknak, hogy mikor szíveskednek tenni a dolgukat, és felújítani ezeket az utcákat. Amint a válaszok beérkeznek, közöljük őket.

De nézzük az elitcsoport versenyzőit!:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.