2018. március 20., kedd

BARTUS LÁSZLÓ: ORBÁN ÉS AZ LMP "KONFORTZÓNÁJA"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2018.03.19.




Az ellenzéki pártok felelőtlenségének jelképe is lehetne az a néhány perces videó, amelyen Vágó Gábor LMP-s politikus megy lefelé a lépcsőn, és az ő komfortzónájukról beszél, ami az utcán tartott sajtótájékoztatón is elhangzott Szél Bernadettől.

Ha nem ítélnénk el a közbeszéd színvonalának hanyatlását, bizonyára azt mondanánk, hogy “ki nem tojja le Vágó Gábor és Szél Bernadett komfortzónáját”, amikor az ország jövőjéről, sorsáról van szó, egy diktátor megállítása a tét. Tényleg, ez a néhány perc a magyar álellenzék pusztításának jelképe is lehetne.

Ebben a pillanatban, amikor tényleg az utolsó lehetőség van arra, hogy az ölükbe hullott hódmezővásárhelyi győzelem farvizén a fellelkesült népnek megadják a lehetőséget arra, hogy ne valamelyik pártra, hanem Orbán ellen szavazhassanak, amire egyedül hajlandók lennének, akkor ezek az emberek, akiket semmi nem hatalmaz fel arra, hogy a népakarat útjába álljanak, a “komfortzónájukkal” vannak elfoglalva.

Az a pökhendi, mondhatnánk pofátlan stílus, amit Vágó megüt a videófelvételen, ebben a helyzetben szó szerint ütés után kiált. Az LMP vagy a Fidesz lefizetett bércsapata, ahogy annak gyanúja már a létrejöttük alkalmával is felmerült, és több más jel is utal erre, vagy ezek az emberek annyira felelőtlenek, és olyan bunkók, hogy alkalmatlanok mindenre.

Vágó szerint száraz volt a pogácsa. Ez a fontos ebben a pillanatban. Én megvárnám, amíg teljesen megkeményedik, és azzal verném szét a fejét, hogy amikor az ország sorsáról van szó, akkor őt a pogácsa izgatja. Lerészegezte Gyurcsányt, amit nem tudhatunk, mert nem voltunk ott, de bárcsak lett volna részeg az egész társaság, itták volna le magukat a sárga földig, és egyeztek volna meg. De Vágó Gábor ún. “józansága” rosszabb a részegségnél.

Egyszerűen emberileg minősíthetetlen viselkedés, ahogy az LMP megjelent és amit tett ezen az egyeztetésen. Így ellenségeivel sem viselkedik valaki, vagy akkor nem megy el. Vágó azt mondta, hogy nagyon ki kellett lépni a “komfortzónájából” azzal, hogy beleült abba a székbe, amelyben Gyurcsány Ferenc is szokott ülni. Ilyet csak egy pofátlan tuskó mond, miután meghívták vendégségbe, és ő azt elfogadta. Minősíthetetlen.

Elfogadhatatlan ez a tónus, ez a hangnem, az utcára kivonult kékharisnyával az élen, aki a szokott erőszakosságával előadta a semmit, sőt nyilvánvaló hazudozásba kezdett, amivel mindent a Jobbikkal való tárgyalás eredményéhez kötött. Akkor mindek mentek el a DK-hoz? Szándékosan botrányt csinálni, szétverni, lejáratni, Orbán kezére játszani az ellenzék maradék reményét? Akkor miért nem találkozott előbb Vonával?

De ez is hazugság, mert az LMP a Jobbiktól függetlenül rendelkezik saját jelöltekkel, akik visszaléptetéséről vagy nem visszalépéséről beszélhetne. De ezek semmiről nem beszéltek, azért mentek oda, hogy undorkodjanak, pofátlankodjanak, kellemetlenkedjenek, lejárassák az ellenzéket. Ezek Orbán kezére dolgoznak. Soha nem hittem, és soha le nem írtam, hogy az LMP a Fidesz kreációja, Orbán megveszi őket, de ezt látva nem is tudok másra gondolni.

Ha Orbán küldi őket oda személyesen, akkor sem viselkedhettek volna másképp. Megalázni a meghívóket, őket tenni felelőssé, undorkodni a pogácsától, a szék érintésétől is, mintha leprások ülnének benne, részegséggel megvádolni a tárgyalópartner párt vezetőjét, majd ezután látványosan kivonulni az utcára, mert ők nem szívnak egy levegőt, nem állnak egy kamera elé, és nem jelennek meg DK-logó társaságában. Ez a pofátlanság teteje.

Mindezt megtehetnék, mindenkinek joga van arcátlannak, gazembernek és hülyének lenni, de ebben az esetben, amikor a nép késznek mutatkozik Orbán ellen lázadni a szavazáskor, és ha egy az egy ellen állítanak vele szemben valakit, legyen az bárki, készek Orbán ellen szavazni, akkor ez a primadonna, megjátszós, pofátlan társaság odavonul, hogy ennek az esélyét is felszámolja. Ez tényleg ütés után kiált.

Engem, ha agyoncsapnának sem tudnám megmondani, hogy ez az LMP mit képvisel, mi az ideológiája, mi az értékrendje, engem mindig is taszított a Lehet Más a Politika jelszó, mert azt juttatja eszembe, hogy az ilyen “megváltók” még azoknál is rosszabbak szoktak lenni, akikhez képest más utat akarnak befutni. Ebben csak megerősített Schiffer András és az ő szereplése, amely engem mindig arra emlékeztetett, mint amikor kézigránátot dobnak egy ember agyába. Azt hittem, a távozása után kiderül, hogy mit akar ez a párt, de nem derült ki.

Illetve, most mégis kiderült: a Fideszt. Ezek rombolásra vannak fenntartva, szatellitpártja a Fidesznek, ez számomra ettől kezdve nem kétséges. Mert ennyire felelőtlen, ennyire hülye nem lehet senki. A minimális emberi normákat nem tartják be, és véletlenül nem lehet így a Fidesz kezére játszani egy ilyen pillanatban. Az ő “komfortzónájuk” a Fidesz kiszolgálása és a műellenzékiség. Ebből kellene kilépni, de erre nem hajlandók. Hasonlítsuk össze ezzel azt, amikor Szél Bernadett elment Tusványosra, ott nem szégyellte a fideszes logót, s nem viselkedett ilyen hisztérika módjára, megalázóan pofátlanul.

Szél Bernadett hazudozása a kormányváltásról az utcán, miután előtte bent az épületben semmire nem volt hajlandó, semmiről nem volt képes tárgyalni, megegyezést keresni, ezt támasztja alá. Ez egy nyilvános botrányokozás volt, trollként vettek részt ezen az ellenzéki találkozón, ahogy trollok a magyar közéletben is. Hozzájuk képest a Jobbik ellenzéki párt, mióta Simicska pártja lettek.

Ha nincs megegyezés, ha az ellenzék pártjainak egy része nem mond le ezért a pénzről, a másik része nem lép ki a Fideszhez tartozás komfortzónájából, akkor Orbán forgatókönyve lép életbe, és akkor a választási csalás kontúrjai között még a kétharmad sem kizárt. Ez a mindenkori Orbán-kétharmadra beállított választási rendszer, ami csak azért lesz kérdéses, mert néhányan azért kötöttek korlátozott kompromisszumot, és talán többen elmennek az ellenzékre szavazni, mert reménykednek Hórmezővásárhely után, hogy hátha.

De ebben az esetben az ellenzéki szavazóknak értékelniük kell az LMP-t. Én azt javaslom, senki ne szavazzon az LMP jelöltjeire, talán az egyetlen Hadházy Ákost kivéve, aki nem is vett részt ebben a szándékos botránykeltésben. Talán nem véletlenül nem ment el. De aki így viselkedik, mint ezek az emberek, ezekre még akkor sem szabad szavazni, ha nem Orbán fizetett emberei. Márpedig szerény véleményem szerint azok. Ha nincs megegyezés, akkor úgyis Orbán nyer. S ha Orbán nyer, akkor legyen elég egy Fidesz. Nem kell másik is.

Szél Bernadett botrányos viselkedésénél vegyük figyelembe azt is, hogy a DK elegánsan visszahívta a körzetéből az emberét, és átengedte neki a terepet. Ehhez képest volt nekik száraz a pogácsa, és leprás a szék, amibe bele kellett ülniük. Egy ilyen pillanatban, amikor ismert, milyen nagy a tét. Ezt kell bemutatni erről a pártról, magukat minősítették. Botrány nem az, amit okoztak, hanem a magatartásuk, a viselkedésük, a felelőtlenségük, az egyre gyanúsabb trollkodásuk a magyar közéletben.

Orbánnál biztos nem száraz a pogácsa, még egy kis disznótorost is ad, mellé pálinkával. Vágónak úgyis az volt a kifogása, hogy nem kínálták meg viszkivel. Újabb 4 év Orbánnal. Ilyeneken múlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.