2018. március 14., szerda

CSÓK ABSZURDISZTÁNBÓL! ORBÁN VIKTOR ÁTADOTT EGY OLYAN UTAT, AMELYET AZ APJA CÉGÉNEK BETONELEMEIBŐL ÉPÍTETTEK

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: MAGYAR KRISZTIÁN
2018.03.13.


A miniszterelnök ki is próbálta a várpalotai elkerülőt, megnézte, jó anyagot szállított-e a papa.
Az ország kormányfője igazi hazafi, amit a rengeteg ellenséggel szembeni árnyékbokszon kívül az is bizonyít, hogy nem bízza másra a nemzet építését, boldogan szemléli, ahogy édesapja és testvérei bányavállalkozásai folyamatosan beszállítanak nagy állami beruházásokba. Tavaly a Direkt36 és lapunk tárt fel több olyan állami és többször uniós forrásból finanszírozott építkezést is, ahová Gántról, az Orbán-vállalkozások telephelyéről szállítottak zúzott követ és/vagy betonelemeket.

Azt, hogy az Orbán-cégek állami beruházásokhoz szállítanak, nehéz kideríteni, ugyanis hivatalosan nem pályáznak közbeszerzésekre, az építkezések kivitelezői általában nem alvállalkozóként foglalkoztatják őket – bár ennek az ellenkezőjére is volt már példa –, hanem szimpla beszállítók, így a kötelezően közzétett adatok között nem szerepelnek a miniszterelnök családjához tartozó cégnevek. Az újságírók így a legtöbb esetben informátoroktól, saját oknyomozásaik révén akadhatnak olyan nagyberuházásokra, ahová beszállítanak Orbánék. Ezeket vagy úgy tudják bizonyítani, hogy saját maguk látják, hová hordanak árut a családi cégek kamionjai, vagy hosszas adatigénylések után átvizsgálhatják az építkezések dokumentációját, amelyek között megtalálhatók azok a számlák, amelyeket a miniszterelnök családjának valamely cége állított ki.

Orbán Győző leszállította, Orbán Viktor átadta

Korábban a Fejér megyei Gántról több olyan teherautót is követtünk, amelyek végül a bányától nagyjából 40 kilométerre található Várpalota mellett álltak meg és rakodtak le. A Nehéz Kő Kft. – ennek jelenlegi tulajdonosa Orbán édesapja, de korábban a miniszterelnök két testvére is benne volt a cégben – teherautója betonelemeket szállított a várpalotai elkerülő út munkálataihoz. A munkákhoz beton- és csatornaelemekre is jócskán szükség volt, egyebek közt a közúti felüljárók építésénél, a közműkiváltásoknál, továbbá a szegélyek és vízelvezetők kialakításánál is beépítik azokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.