2018. április 7., szombat

HA FIDESZES CSAP POFÁN, AZ VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2018.04.06.


... Egy ... Népszava cikknek köszönhetően tovább gyűrűzik a teljes államigazgatást érintő Microsoft botrány. A 450 milliárd forintos fejlesztésben szinte mindenki érintett, aki csak számít, élen a Tiborcz testvérekkel. Hogy pontosan miért is találkozott Orbán Viktor veje, valamint annak testvére többször is a Microsoft vezetőségével az üggyel kapcsolatban, az egyelőre még nem tudott. Orbán Viktor veje ismét egy olyan ügyben érintett, ahol az Európai Unió milliárdokkal támogatott meg egy olyan projektet, amiből aztán szinte semmi sem lett.

Ebben az esetben azonban nincs az a Polt Péter aki megmentheti a bőrötöket, ugyanis a Microsoft ki fogja deríteni, mi is történt pontosan, mert ez számukra presztizs kérdés is. Minden emailt, feljegyzést és iratot megőriznek, hogy a későbbi vizsgálatok alapján pontosan kiderüljön, hogyan is lopott el több száz milliárd forint uniós támogatást egy, Orbán Viktortól nem messze álló stróman hálózat. Kíváncsian várjuk az ügy későbbi részleteit.

Napközben a Kúria jogerősen megtiltotta a magyar kormány számára a STOPplakátokkal történő kampányolást, gyűlöletkeltést.

"A Kúria megállapítja, Magyarország Kormánya megsértette a pártok közötti esélyegyenlőséget azzal, hogy a 2018. március 26. napjától közzétett figyelemfelhívó kampányának STOP feliratú, tömött sorokban menetelő migránsokat/menedékkérőket ábrázoló plakátjaival a FIDESZ-MPSZ és KDNP jelölőszervezetek választási kampányát erősíti. A Kúria Magyarország Kormányát a további jogsértéstől eltiltja. A felülvizsgálati eljárás illetékét az állam viseli. A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye."

Az NVB elnökének, Patyi Andrásnak nem tetszik, hogy az időközben az ellenzéki pártok által delegált friss NVB tagok bírálni merték teljhatalmát. Az MSZP-s Litresits András, valamint a Momentumos G. Szabó Dániel nehezményezte az NVB ügyrendjét, így változtatási javaslatot nyújtottak be. A két ellenzéki delegáltnak leginkább azzal volt gondja, hogy az NVB élén álló, egyébként a Fidesz által közpénzből kitömött Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Patyi Andrást törvény szerint ugyanazok a jogok illetik meg, amelyek a bizottság többi tagját is, azonban a valóság mást mutat.

Patyi akkor szólal fel, amikor akar – időkorlát nélkül – és annyi alkalommal, amennyiszer csak szeretne. A bizottság tagjai ezzel szemben 1×2 valamint 1×1 percre szólalhatnak fel. Vagyis törvény szerint mindenki egyenlő, a valóságban azonban vannak még egyenlőbbek. Ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Vagy kussolsz és együttműködsz, vagy viszlát. Lesznek itt még gondok, kedves András.

Az egri Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, Dr. Vácity József levélben buzdította alkalmazottait arra, hogy a Fidesz mellett tegyék le voksukat. Nem utalt rá, vagy sugalmazta, hanem egy az egyben kimondta, kire kell szavazni. Szerinte ugyanis ahhoz, hogy továbbra is a legmagasabb színvonalat képviseljék, fejlődésre van szükség. Olyan fejlődésre, melyet csak a fideszes Nyitrai Zsolt képes megteremteni a kórház számára. Ha pedig azt gondolnánk, hogy nem igazán illő egy kórház főigazgatójának valaki melletti voksra szólítania, akkor olvassák csak el a következő sorokat, melyeket maga Vácity József írt:

"Most talán néhányan azt mondják, hogy egy kórház főigazgatója nyíltan ilyet nem tehet. De igen, megtehetem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése