2018. július 6., péntek

EGYRE DAGAD A BOTRÁNY A MÉRGEZŐ BAJAI FAGYASZTOTT ZÖLDSÉG KÖRÜL

MAGYAR NARANCS ONLINE
Szerző: Magyar Narancs
2018.07.06.


Az üzletláncok sorra veszik le a polcokról a termékeket, a Nébih közleményt adott ki, hogyan kerülhető el a baj.

Fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt.

A megbetegedéseket öt uniós tagállamban – Ausztriában, Dániában, Finnországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban – rögzítették. A Nébih tájékoztatásához csatolt angol nyelvű jelentés szerint június 8-ig 47 megbetegedés, köztük kilenc haláleset történt a fertőzésnek tulajdoníthatóan. A fertőzés, a Greenyard nevű cég bajai üzeméből indult ki. A termékeket Európa-szerte visszahívják, immár Magyarországon is.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. 13-féle Gartengold márkájú fagyasztott zöldségterméket távolított el polcairól, a tájékoztatás szerint a vásárlók a termékeket lejárati időtől függetlenül bármelyik Aldi üzletbe visszavihetik, az áruház a vásárlást igazoló blokk nélkül is visszatéríti az árát. A visszahívott termékeket a Greenyard Hungary Kft. a bajai üzemében gyártotta, a termékek csomagolásán a forgalmazó, a Hungarofreeze Kft. szerepel.

A kezdményezéshez csatlakozott a Tesco és a Penny Market is, és közzétették azon termékei listáját, amelyeket visszahívni kényszerülnek.

Közben a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy a termékeket alaposan főzzék át felhasználás előtt, ezzel megelőzhető a baj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.