2018. július 6., péntek

KI A LEGGAZDAGABB MAGYAR? LENYŰGÖZŐ DRÓNFELVÉTELEK A MÉSZÁROS-BIRODALOM LEGÉRTÉKESEBB SZERZEMÉNYEIRŐL

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: BECKER ANDRÁS
2018.07.06.


Ha a látható vagyont vesszük alapul, és hiszünk a toplistáknak, akkor még mindig Csányi Sándor – ha a harácsolás tempójából következtetünk, a láthatóhoz hozzáadjuk a kisebb strómanok nevén futó, illetve a becsült, de nem látható vagyont, akkor ez már korántsem ilyen egyértelmű.

Vasútépítéstől a borturizmusig, banktól a cukorgyártáson át az ingatlanüzemeltetésig terjed a Mészáros Lőrinc nevén lévő birodalom cégeinek tevékenységi köre: a közel kétszáz kisebb-nagyobb cég átláthatatlanul sokféle dologgal foglalkozik, a portfolió teljes éves árbevétele pedig meghaladja az ezer milliárd forintot.

Körbejártuk Magyarországot, hogy vizuális képet kapjunk erről a viharos sebeséggel összeszedett, a tudatos építkezésnek semmi jelét nem mutató, ám közpénzmilliárdokkal hizlalt, nagyon heterogén portfolióról. Amit megmutatunk, az persze csak a homlokzat, annak is csak egy töredéke, de azt talán érzékelhetővé teszi, hogy a számok, cégnevek, magántőkealapok és bizalmi vagyonkezelők mögött micsoda irdatlan vagyon halmozódott fel néhány év alatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése