2018. október 30., kedd

FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN MEGY A HUNGA-BUNGA, DE AZ ORBÁN-KORMÁNY NEM AKAR TUDNI RÓLA

168 ÓRA ONLINE
Szerző: B. M.
2018.10.29.


Úgy tűnik, Orbán Viktorra és az állami vezetőkre nem vonatkoznak a törvényben rögzített összeférhetetlenségi és korrupcióellenes szabályok.

A kormány nem vezet nyilvántartást a magyar állampolgárok magánprogramjairól. Nem is lenne helyes, ha így tenne.

közölte írásbeli válaszában Dömötör Csaba a miniszterelnök megbízásából. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára ennyivel rendezte le az Orbán Viktor és állami vezetőtársainak luxusutazgatásait, továbbá azok korrupciós kockázatait taglaló kérdést.

A DK-s Vadai Ágnes még október elején fordult a meglehetősen szórakoztató

Horvátországi közpénzes (H)unga-bunga partyk?

című írásbeli kérdéssel a miniszterelnökhöz. A DK-s politikus a NER prominens képviselői által jachton és magánrepülőgépen tett luxusútjai kapcsán azt akarta megtudni a miniszterelnöktől:

Indít-e vizsgálatot az Átlátszó által feltárt összefüggések nyomán – persze nem is Orbán saját magángépes hobbiútjai, de legalább a súlyos korrupciós összefüggésekre rávilágító egyéb állami szereplők esetében.

Vadai felidézte, hogy az Átlátszó heteken át követte egy Benetti Crystal 140 típusú jacht (Lady M, 6,8 milliárd forint), valamint egy, Orbán Viktor számára is ismerős Bombardier Global 6000 típusú luxus-magánrepülőgép (OE-LEM, 17 milliárd forint) útjait, amelyek sokszor keresztezték egymást...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.