2018. október 30., kedd

A KORMÁNY GYŰLÖLETGENERÁTORT MŰKÖDTET

SZTÁRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2018.10.30.


Hetvenezer migráns közeledik a magyar határhoz, állítja a kormány, Pardavi Márta szerint viszont ez nem igaz, és az ilyen hatalmas szám említése csak arra jó, hogy fokozza a gyűlöletet a bevándorlók, az idegen, valamit Soros György és azon civilszervezetek ellen, amelyek segíteni akarnak a legális bevándorlókon. A Helsinki Bizottság társelnöke szerint a bosnyák-horvát határon, feltehetően kétezernyi menekült gyűlt össze.

- A magyar kormány azt állítja: hetvenezer migráns közeledik a magyar határhoz, ezért Pintér Sándor belügyminiszter el is rendelte a déli határ megerősítését. Ön tud erről a nagylétszámú hullámról?

- Igyekeztem ennek utána nézni, és igen, láttam, hogy Kovács Zoltán kormány szóvivő beszélt erről, bár lehet, hogy más politikusok is szóltak róla. Azt, hogy az információik honnan származnak, azt pontosan nem részletezték. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságánál és a Nemzetközi Migrációs Szervezetnél (IOM) fellelhető adatok alapján ez a szám elképesztően eltúlzottnak tűnik. A nyugat-balkáni útvonalon tartózkodó migránsok létszáma, amiről pontos számunk nincs, becslések alapján, ismétlem a nemzetközi szervezetek adatai alapján, körülbelül a kormány által említett létszámnak nagyjából a fele lehet a Görögországban, Boszniában, Szerbiában tartózkodók száma. Tehát ez maximum 35-40 ezer embert jelent.

- Akkor miért beszélnek hetvenezerről?

- Hát igen, jó lenne tudni, hogy miért ezt a számot említi a kormány, illetve – szinte mindegy is, hogy mennyien vannak -, azt honnan veszik, hogy pont Magyarországra igyekeznének. Nézze, én azt gondolom, hogy ez pontosan ugyanaz a riogatás, amit most egyébként az amerikai elnök és egyes republikánus képviselők végeznek a közép-amerikai karaván kapcsán, csak itt nem karavánról beszélnek, és a földrajzi régió is más, de a retorika teljesen megegyezik. Vagyis a kommunikációs sémát tekintve nincs különbség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.