2018. november 13., kedd

A VIDÉKI VEVŐK TÖBBSÉGE IS BEFEKTETÉSI CÉLLAL VESZ LAKÁST

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2018.11.13.


Októberben a főváros budai oldalán minden harmadik vevő négyzetméterenként már 750 ezer forintot adott ki lakásra. Pesten a 600 ezer forint felett értékesített ingatlanok aránya több mint megduplázódott egy év alatt. Az arány már vidéken is egyértelműen a magasabb árkategóriák irányába tolódott.

Erősen indult 2018 utolsó negyedéve – állapította meg októberi jelentésében a Duna House (DH). Az ingatlanközvetítő szerint ugyan már látszik a szokásos év végi csökkenő tendencia, de az is egyértelmű, hogy az elmúlt évekhez képest sokkal aktívabb idén az ingatlanpiac. A társaság októberre közel 12,7 ezres ingatlan adásvételt becsül, ami mintegy 4 százalékkal haladja meg tavalyi, és majdnem 18 százalékkal a két évvel ezelőtti októberi értéket.

Úgy tűnik, inkább a nagyobb pénzzel rendelkezők fűtik a forgalmat. Mint ugyanis a társaság leírta, Budán az adásvételek harmada 750 ezer forintos négyzetméterár felett zajlott, de Pesten is 600 ezer forint feletti négyzetméteráron kelt el az ingatlanok közel 40 százaléka. A fővárosban tavalyhoz képest megduplázódott a 40 millió forint felett értékesített ingatlanok aránya. Vidéken az árak jóval mérsékeltebbek, mint Budapesten, de tavaly októberhez képest itt is egyértelműen a magasabb árkategóriák irányába tolódott el az arány...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.