2018. november 12., hétfő

AZ MVM LEÁNYVÁLLALATAI IS KORMÁNYBARÁT CIVIL SZERVEZETEKET TÁMOGATNAK, REJTETT PÁRTFINANSZÍROZÁST GYANÍT DEMETER MÁRTA

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: RÁDI ANTÓNIA
2018.11.12.


Határon túli médiára, Lezsák Sándor népfőiskolájára, Hegedűs Zsuzsa alapítványára – egyebek mellett ilyesmire áldoztak az MVM leányvállalatai. A cégcsoport vállalatainak 2010-2018-as civil támogatásait Demeter Márta, az LMP társelnöke adatigényelte ki. Részben – kilenc cégtől – meg is kapta, a többieket perli.

Nem kevés, összesen 18 leányvállalata van az állami MVM Magyar Villamos Művek Zrt.-nek. Az 1300 milliárd forint árbevételű, több mint 9 ezer főt foglalkoztató vállalatcsoport anyacégének „civil” támogatási gyakorlatát korábban az Átlátszó mutatta be: a legnagyobb vihart természetesen a kormánytámogató CÖF félmilliárdos pénzelése kavarta. De egyebekben is a politikának kitett, zsugori és hipokrita donáció rajzolódott ki a közzétett adatokból.

A leányvállalatok támogatási gyakorlatát Demeter Márta kérdezte cégenként. A 18 vállalatnak a fele válaszolt, a többieket a politikus beperelte, ezek az eljárások folyamatban vannak. A válaszok alapján megkockáztatható, hogy az alma nem esett messze a fájától, azaz a leányvállalatok civilpénzelési szokása sok hasonlóságot mutat az anyavállalatéval.
Lévai Anikó, Kövér László és Hegedűs Zsuzsa kedvencei

Ráadásul átfedések is vannak: az anyavállalat is tömte például a Lévai Anikó-Kövér László alapította Nemzetközi Gyermekmentő szolgálatot, Hegedűs Zsuzsa Minden Gyermek Lakjon Jól! Alapítványát, a Rákóczi Szövetséget, valamint az erdélyi és felvidéki médiafinanszírozó Határok Nélkül a Magyar Nyelvű Sajtóért Alapítványt. Mit hoz a véletlen szerencse? Az MVM-leányok is támogatandónak találták ugyanezeket a szervezeteket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.