2018. november 21., szerda

OLVASÓI LEVÉL: A CSODÁLATOS MAGYAR NÉP BÓLOGAT...

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: Egy Olvasó
2018.11.20.


Valahogy az utóbbi időben egyre többen vannak, akik úgy gondolják, saját fórumuk híján nekem küldik el véleményüket, mert hátha… Nos, és veszem magamnak a bátorságot, és nyilvánossá teszem ezeket. Az alant közölt olvasói levélben is csak a nyomdafestéket nem tűrő, ámbár találó kifejezéseket finomítottam. A lényeg maradt. – Ille István

„Ki szerint érdemel normális parlamentet ez az ország? Ez a szerencsétlen nép 20-25 évente választ magának egy diktátor hajlamú embert vagy társaságot, amelyik előbb néphülyítő baromságokat ígér, aztán szétcseszi az országot, a csodálatos magyar nép meg bólogat, végignézi, és még tapsol is. Itt van egy ekkora ország Európa kellős közepén, minden szempontból biztonságos, tervezhető méretű, rizikómentes helyen, amit egy talpraesett osztályfőnök el tudna vezetni, mert nem túl nagy, nincs hegytetőn, szakadékban, nincs cunami és nincs tornádó sem.

Van viszont hatalmas nemzetközi forgalom minden irányban úgy 6-800 éve, van know-how, van ember, hegy, víz, jó termőföld, némi nyersanyag, napsütés, csapadék. Nincs se sivatag, se 70 fok, se árvíz, se éhezés. Ehhez képest ez az ország néhány évtizedenként lenullázza magát a mélybe, mert egy akaratos, békétlen, kompromisszumokra képtelen, gyűlölködő, gőgös nép lakja, amelyik saját magát, és mindenki mást is gyűlöl. Nem tanul, nem fejlődik, nem tud megegyezni, nem tud összefogni, nem tud kompromisszumot kötni, nem tud és nem hajlandó gondolkodni, hanem csak arra képes, hogy mocskolódjon, békétlenkedjen, aztán csodálkozzon, hogy most mi a bánattól hasalt el megint.

Nem is érdemel más sorsot olyan nép, amelyik saját magával sem képes békében élni, nem képes megegyezni, csak egymás kárára tud bármit építeni és fejleszteni, amelyik nem tud és nem hajlandó gondolkodni, amelyik a saját kivételességét hangoztatja több száz éve, miközben szégyenletes, gyermeki ostobaságokat csinál és nagy létszámban inkább aljas, mint kedves.

Minden magyar meg tudja mondani, kit gyűlöl, de nagyon kevesen tudják megmondani, szeretnek-e bárkit igazán. Kollektív lejtmenet van, kollektív butulás van, kollektív fröcsögő gyűlölet van, és ez láthatóan minden kib…ott rendszerében így megy valahogy. Szánalmas szégyen ez az egész, ami itt megy közélet, politika, általános gondolkodás és igényszint vonalon. Igazi kollektív trágyadomb ez, amit senki sem fog tudni megmagyarázni az unokájának, hogy vajon hogy sikerült rendszerváltásból és EU tagságból ezt a mérhetetlenül gigantikus nagy szar szemét országot létrehozni, vajon hogy sikerült ilyen történelmi lehetőségeket, amik után 40 évig sírt az ország, úgy elb…ni, hogy ez a drámai szégyen legyen belőle?

Vajon hogy sikerült minden várakozást alulmúlni mind társadalmi, mind gazdasági téren, vajon hogy sikerült ilyen sokkolóan nyomorult hellyé tenni ezt az országot, és vajon van-e joga ugatni ennek a balfasz országnak bármilyen idegen hatalom kapcsán, ha önerőből + EU ezermilliárdokból mindössze egy ilyen gusztustalan, vállalhatatlan, mocskolódó szarkupacot tud létrehozni ez a nép?

Pontosan úgy él az egész ország, ahogy megérdemli, hogy éljen. Pontosan ilyen Magyarország, és ameddig gondolkodást nem tud váltani, nem változik semmi. Pontosan ilyen politikusokat és közéleti bohócokat érdemel ez az ország, mert nincs azon a szinten, hogy kultúremberek részt vállaljanak bármiben. Egy vállalhatatlan szégyen, ami itt közélet helyett megy, szánalmas pojácákkal, bohócokkal, balfaszokkal és szolgákkal..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.