2018. december 8., szombat

PÁRIZSBAN A HELYSZÍNRŐL: FÜSTBEN ÁLL A DIADALÍV KÖRNYÉKE

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS, IVAND
2018.12.08.


Cikkünk frisssül.

Az előző szombathoz képest nyugodtabban indultak a sárga mellényesek tüntetései Párizsban, de miközben sokan végig békésen tüntettek a sugárúton, voltak, akik megdobálták a rendőrsorfalat a Champs-Élysées-nél, a rendőrség pedig annyi könnygázt vetett be, hogy helyszíni tudósítónk szerint a Diadalívnél órákon át állt a füst szombaton napközben.

Késő délután pedig szélsőségesek a mellékutcákban autókat, kirakatokat rongáltak meg, kukákat gyújtottak fel. A rendőrök a könnygáz mellett vízágyút is bevetettek, egyes részek szinte csatatérré változtak.

A Diadalív környékét ellepte a füst

A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárga mellényes mozgalom szombatra hirdetett meg újabb tiltakozónapot, és már délelőtt 9 körül közel kétezren vonultak a Champs-Élysées-n. A tüntetők először az elnöki palotához próbáltak eljutni, de a rendőrök sorfala elzárta az utat a Concorde tér előtt, rohampajzsokkal is próbálták visszaszorítani őket.

Ezután néhány százan a mellékutcákon próbáltak átjutni a rendőrségi lezárásokon, ekkor vetettek be ellenük először könnygázt. A tüntetők egy része válaszul megdobálta a rendőröket. Azóta is feszült a helyzet, de a Champs-Élysées sugárútnak ezen a végén nincsenek összecsapások...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.