2019. január 17., csütörtök

2018-BAN MÉSZÁROS LŐRINC ÉRDEKELTSÉGEI NYERTÉK A NEMZETI TŐKÉSOSZTÁLY KÖZBESZERZÉSI VERSENYÉT

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2019.01.17.


A hivatalos közzétételekre alapozott számításaink szerint Mészáros Lőrinc és családtagjainak cégei tavaly nettó 265 milliárd forint értékű tendert nyertek el, és ennek 93 százaléka európai uniós támogatás volt. Mészárosék mögött csak kevéssel lemaradva, nettó 259,5 milliárdnyi elnyert megbízással Szíjj László végzett a második helyen, a harmadik pedig Szíjj és Mészáros közös üzlettársa, Varga Károly lett nettó 116,8 milliárd forint értékű közbeszerzéssel.

2018-ban is hónapról hónapra figyelemmel követtük a Közbeszerzési Adatbázisban közzétett hirdetményekből, hogy egyedül vagy konzorciumban mennyi és milyen közpénzes megbízást nyert tíz Fidesz-közeli vállalkozó, illetve vállalkozás, mert ezeknek a cégeknek a bevétele jelentős részben állami megrendelésekből származik. A monitorozott vállalkozások a következőek voltak: Mészáros Lőrinc cégei, Szíjj László cégei, Balásy Gyula cégei, Csetényi Csaba cégei, Kuna Tibor cégei, Varga Károly cégei, valamint a WHB, a ZÁÉV, a Market és a Valton.

2017-ben Mészáros Lőrinc egyik üzlettársa, Szíjj László nyerte ezt a sajátos tenderbajnokságot 606,5 milliárd forint értékű megbízással. Abban az évben a Mészáros-család érdekeltségei negyedik helyen végeztek 299 milliárd forint értékű közbeszerzéssel, aminek 83 százaléka uniós támogatás volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.