2019. január 17., csütörtök

PINTÉR SÁNDOR: NEM A BELÜGY UTASÍTOTTA A KÉPVISELŐKET RÁNGATÓ MTVA-ŐRÖKET


NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: KONCZ TAMÁS
2019.01.17.


A rendőröknek ugyanakkor ahhoz sem volt joguk, hogy utat nyissanak a tévészékházban Szél Bernadett és Hadházy Ákos előtt.

Meglepő választ adott Pintér Sándor a Párbeszéd képviselőjének a rendőrség MTVA-székház előtti fellépéséről: Kocsis-Cake Olivio arra volt kíváncsi, hogy miért tagadta meg az intézkedést a rendőrség az MTVA törvénysértő biztonsági őreivel szemben – vagyis, miért nem léptek fel akkor, amikor megtermett szekuritisok és fegyveres őrök állták útját a petícióval érkező ellenzéki politikusoknak, majd szabályosan kihajították őket az épületből.

A parlament.hu oldalon elérhető válaszában a belügyminiszter elismeri, az országgyűlési képviselőknek joguk van belépni közintézményekbe, ha azonban az intézmény korlátozza vagy megakadályozza a belépést, akkor a rendőrségnek sincs joga beavatkozni, kényszerrel biztosítani a politikus mozgását. Persze, a székház előtt posztoló rendőrök ettől még közbeléphettek volna, amikor a szekuritisek szó szerint kilökték a kapun Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, később bántalmazták Varju László DK-s képviselőt – nem tették...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.