2019. január 4., péntek

REMÉNYEK A SORSOK HÁZA KÖRÜL: A NER IDENTITÁSA A TÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.01.03.


Érthetetlen naivitással fogadták egyesek Budapesten Orbán Netanjahu izraeli miniszterelnöknek adott ígéretét, miszerint a Sorsok Háza jelenlegi koncepcióját átgondolják, és új tervekkel állnak elő.

"Ezt sokan úgy értékelik, mintha Orbán máris arra adott volna ígéretet, hogy a Sorsok Háza jelenlegi antiszemita és holokausztrelativizáló, történelemhamisító terveit a történelmi tényekhez, Izrael, a Jad Vasem és a magyarországi zsidóság jogos igényeihez igazítanák."

A naivitás azért érthetetlen, mert a magyar közéletben jártas emberek nyolc éve láthatják, mennyit érnek Orbánnak ezek az ígéretei. Ezek O1G pávatáncának részei, amelyeket számos alkalommal előadott az Európai Uniónak és különféle szervezeteknek, partnereknek. Soha egyetlen szavát nem tartotta be, soha egyetlen alkalommal nem teljesítette ezeket az ígéreteit, és soha nem adott fel semmit. Az lehet, hogy változtatnak valamin, de azt biztosra veheti bárki, hogy ennek a kiállításnak a koncepciója a lényeget tekintve egy fikarcnyit sem fog változni.

Ez következik Orbán súlyos természetéből: ha kell, a Sorsok Háza hazugságait meghosszabbítja Lovasberényig, politikai hitvallásából, hogy soha nem szabad beismerni egyetlen tévedést sem, soha nem szabad igazat adni az ellenfeleknek, és soha nem szabad meghátrálni. De még inkább abból a tényből, hogy a holokausztban játszott magyar felelősség elismerése az Orbán-rendszer, a NER identitását és legitimitását kérdőjelezi meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.