2019. január 4., péntek

BESZÁLLOK A TV2-BE, MERT JÓL TEJEL

HÍRKLIKK
Szerző: NAGY BANDÓ ANDRÁS
2019.01.04.


A TV2 nevű agymosógép Gundel Takács Gáborral meglódult. A szerkesztők jól tudták, ma, Magyarországon más se akar lenni a polgár, mint milliomos, és mint tudjuk, így volt ez a cocilizmusban is. Ezrek hordták a pénzüket a kor legbiztosabbnak látszó befektetésébe, a lottóba, abban bízva, hogy ha már százhuszonkét hete nem volt ötös, akkor a százhuszonharmadik héten csakis ők lehetnek azok, akik kiveszik a brutális méretű összeget. Senkinek nem fordult meg az agyában, hogy erre millióknak csorog a nyála, miközben a bent ragadt (bent ragasztott) milliókat, később milliárdokat százhuszonkét héten át a játék mozgatója használja, és éli föl a kamatait. Az átveretés tipikus esete, és mindez dalolva, önként, fizetve érte.

Később aztán, ha már a lottózással nem sikerült milliomossá lenniük, a tudásukban bízva ültek be a Legyen ön is milliomos! vallató székébe, jó játék volt, kétségtelen, Vágó Pista remek partnerük volt, játszótársuk, mondhatom: játszótársunk, a játékossal együtt, okosan, jól, a saját tudásunkat is próbára téve próbálkoztak, ki azzal, hogy eltalálja a helyes választ, ki azzal, hogy bizonytalanná tegye a másikat. Össznépi társasjátékká lett, és kétség nem férhet hozzá, Gundellel is azzá lehet, szimpatikus játékmester, ma már tudjuk, láthattuk: erre alapozzák a játék propagandisztikus hatását.

Nézzük csak az alapmutatványt, mely kendőzetlenül mutatja meg: a tejre emlékeztető tej áfája, és ezzel együtt a fogyasztói ára is (a polgárok örömére) lefelé tendál, ám ahhoz, hogy az agyakba vésődjön, hogy mennyire, el kell találnia a játékosnak, hogy hány százalékos ÁFA a helyes válasz. Az ország azon népe, mely a TV2-re bízza szellemi fejlődését, ott ül a képernyők előtt, és így döbben rá arra, miért is fizetett pár forinttal kevesebbet a szokásosnál. Olcsóbb lett a tej, hála a várbeli magasságosnak! Ezt így építik be a kérdéssorba és a tudatokba:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.