2019. február 11., hétfő

LEGNAGYOBB HATÁSÚ VAGY BETEGES HAZUDOZÓ? PÁRTOK REAKCIÓI ORBÁN ÉVÉRTÉKELŐJÉRE

INDEX
Szerző: NÉMET TAMÁS
2019.02.10.


21. évértékelő beszédét tartotta meg Orbán Viktor a Várkert Bazárban vasárnap délután. A rendezvény ellen összellenzéki tüntetést hirdettek, de már délelőtt gyülekeztek tüntetők, egy maroknyi ember például a Lánchidat is lezárta. Orbán évértékelőjét ebben a cikkünkben foglaltuk össze. A miniszterelnök többek között egy 7 pontos családvédelmi programot jelentett be.

Majd megérkeztek a pártok reakciói is. Kezdjük a legmeghökkentőbbel, a Fideszével. 

Az elmúlt évtized legnagyobb hatásúja

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint az elmúlt évtized legnagyobb hatású évértékelője volt a vasárnapi. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédében többek között arról beszélt, hogy nemzeti büszkeségünknek gazdasági alapja is van, és egy hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be, írja az MTI.

Kocsis szerint a magyar kormány a családok támogatásáról szóló döntéseivel egész Európa számára világossá tette, hogy a bevándorlással szemben a gyermekvállalást helyezi előtérbe. A családok anyagi támogatásáról szóló mostani intézkedésekről pedig úgy fogalmazott: „a gyermekvállaláshoz soha ilyen mértékű segítséget egyetlen kormány sem biztosított még, nemcsak Magyarországon, de Európában sem”.

Hallom, üzent nekem is

Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa, főpolgármester-jelölt a következő közleménnyel reagált Orbánra: „Bayer Zsolt kebelbarátja, az európai szélsőjobb fő szövetségese, minket biztos nem oktathat elfogadásról. Orbán láthatóan megijedt az ellenzék egységes fellépésétől, ezért vette ilyen közönségesre a hangvételt. Hallom, üzent nekem is. A viszontválaszt a budapestiekkel, a szabad város szabad polgáraival közösen küldjük majd októberben. Tuti, hogy meg fogja hallani.”

Egy beteges hazudozó évértékelője

A Demokratikus Koalíció szerint egy beteges hazudozó évértékelőjét hallottuk. Az MTI által közreadott közleményben azt írták: „Orbán Viktor idén is elbújt a kordonjai és a biztonsági őrei mögé, hogy a milliárdossá tett fideszes elit előtt tetszelegjen. Orbán most sem beszélt az ország valódi gondjairól, a pénz-, ápoló- és orvoshiányos egészségügyről, a múlt századi, korszerűtlen oktatásról, Európa egyik legalacsonyabb magyar béréről és nyugdíjáról vagy a magyarokat túlóráztató rabszolgatörvényről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.