2019. február 22., péntek

MENEKÜLNEK A LAKÓK A BULINEGYEDBŐL, KÖZBEN VANDÁLBIZTOS KUKÁKKAÉ ÉS ZAJKOMMANDÓKKAL FOLYIK A REMÉNYTELEN HARC A PARTIZÓKKAL

168 ÓRA ONLINE
Szerző: MOLNÁR RICHÁRD
2019.02.22. 


Nem sok lehetőség maradt a civilizált megoldásra, ha el akarják kerülni az éjféli zárórát Erzsébetvárosban. Ám ez a Fidesz-közeli üzleti köröket szíven ütné.

Azok közül, aki valaha már laktak huzamosabb ideig Budapest VII. kerületének bulinegyedként emlegetett utcáiban (egész pontosan a Király utca - Károly körút - Rákóczi út - Erzsébet körút által határolt területen, magában foglalva az egykori zsidónegyedet), sokakat nehéz meggyőzni arról, hogy lehetséges normális (értsd: nappali munkavégzéshez, esti pihenéshez, éjszakai alváshoz kötött) életritmust kialakítani ott. Ezen a zsebkendőnyi területen jelenleg több mint 400 szórakozóhely üzemel, ahol szó szerint reggelig ihat és partizhat bárki, aki bírja.

Akik pedig hajnalhasadtáig önkontroll nélkül isznak, drogoznak és táncolnak (tetszőleges variációban), azok egy része szükségszerűen ordítozni, hányni, vizelni fog az utcán, amíg egy rendőr be nem viszi a fogdára vagy el nem ájul. Ez az emberi természetből fakad, szóval nehéz bármit is tenni ellene.

Amikor 2018. február 18-án azonban érvénytelenség miatt elbukott az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete által kiírt helyi népszavazás, mert azon csak a kerület választópolgárainak alig 15,9 százaléka vett részt, teljes joggal mondhatták a bulinegyed működésének változatlan fenntartásában érdekeltek (kocsma- és étteremtulajdonosok, szállótulajdonosok, lakás és üzlethelyiség kiadásából élő ingatlantulajdonsok, illetve maguk a bulizók és kocsmabarátok), hogy a lakosság többsége ezt akarja, szóval vége a történetnek.

Vagyis változatlan formában fennmaradhatott Erzsébetváros kizárólag a bulinegyedre specializált önkormányzati rendelete.

A jogszabályt 2013-ban fogadta el a fideszes többségű kerületi képviselőtestület, Vattamány Zsolt polgármester aláírásával. Ez alapján a VII. kerületben csak a bulinegyed területén nem kell bezárniuk éjféltől reggel 6 óráig az alkoholt is árusító vendéglátóhelyeknek, a kerület többi részén viszont muszáj lehúzni a rolót éjszakára. Ahogy Budapest minden más részén is muszáj...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.