2019. február 22., péntek

VÉGRE DOBREV KLÁRA A POLITIKÁBAN

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2019.02.22.


Éppen itt volt már az ideje, hogy a politika előterébe lépjen. 
Sőt, már régen itt lett volna az ideje, talán jobb is lett volna kicsit korábban, erre lett volna ezer ok, mód és alkalom, de mégsem.
Talán azért, mert az embernek - még a legjobbaknak, legokosabbaknak is - idő kell ahhoz hogy tudomásul vegye átmeneti vereségét, belássa, hogy a szokott módon nem lehet folytatnia útját, belássa, hogy vannak dolgok, melyeket elrontott, leszámoljon illúzióival és hátrébb lépjen egyet.
De legalábbis, utat nyisson legtehetségesebb szövetségesének, mégha ő a felesége is.

Természetesen Gyurcsány döntése szokás szerint kissé felemásra sikerült, hiszen egy európai parlamenti képviselő nincs a belpolitika első vonalában, de arra tökéletes, hogy arcot adjon egy kezdő politikusnak, aki persze csak ebben a minőségében kezdő, hiszen a politika világát belülről ismeri, meg merem kockáztatni, legalább olyan szinten, mint Gyurcsány.
És nő.
Ez a magyar belpolitikában nem egyértelmű előny, főként akkor nem, ha a nő tudja magáról, hogy tehetséges és okos, és nem hajlandó magát alacsonyabb rendűnek tekinteni senkinél, ha van tartása és öntudata.
Dobrev Klára pedig - annak alapján, amit eddig megismerhettünk róla - ilyennek tűnik. És mindenképpen friss erő az áporodott magyar belpolitikában, melyben a hatalom lábszagú szolgáit vak komondorokon hátraszaltózó engedelmes háziasszonyok szolgálják, az ellenzék kékharisnyái pedig a tartalmat sokszor a külsőségekkel helyettesítik.
A magyar választó szeret számára komolynak tűnő emberekre szavazni, ezzel pedig nem fér össze a parlamenti széksorokon való harisnyás ugrabugrálás.

Olyan tekintetben is újdonság lesz Dobrev Klára, hogy politikus létére érteni fog ahhoz, amit csinál.
Azt mondják: aki tudja - csinálja, aki nem, az tanítja.
Ő nem csak tanulta és tanította a közgazdaságtant, hanem napi munkájából adódólag a magyar és nemzetközi gazdaság dzsungelében éli életét, a kormányzati döntések munkáját közvetlenül érintik, el tudja helyezni azokat a magyar maffiaállam térképén.
Őt nem lehet majd lerázni ócska lózungokkal, ő tudja mit beszél, viszont csak akkor beszél, ha beszélni is akar, ellentétben Gyurcsánnyal, akit sokszor vitt már türelmetlensége jégre.
Gyurcsány az elmélet embere, és az elmélet megenged mindenféle gondolatkísérleteket.
Dobrev Klára két lábbal áll a földön, pontosan tudja, hogy mi a különbség vágyak és lehetőségek között, és nemigen enged a csábításnak.
Emellett, mint háziasszony pontosan tudja, hogy nem elég az, ha az ételhez rendelkezésre állnak az alapanyagok, azokat megfelelő arányban kell adagolni, megfelelő ideig kell főzni vagy sütni, pontosan kell fűszerezni - és az sem mindegy, hogy kinek készül az ebéd, hiszen nem mindenki szereti a pacalt vagy a halat, vannak, akiknek mással kell kedveskedni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.