2019. március 3., vasárnap

A BIZTOS ELVÉRZÉS GARANCIÁJA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.03.03.


...Van nekem néhány kedvenc NER-figurám, azt hiszem, a ma reggeli hír- és a hozzá tartozó kommentár csokorban elsősorban róluk lesz szó.

Az első a sorban Schmidt Mária terrorigazgató és milliárdos ideológiai jajveszékelő, a magyar és a világtörténelem szimultán meghamisításának éllovaginája. Pardon, éllovasa. Sajtóértesülések szerint olybá tűnik, hogy az Orbán rezsim mocskát minden irányból feszt megideologizáló Európa-fóbiás matrónát valamiért kiszorítják a Sorsok Háza projektből. Vagyis a hatalom legújabb történelmet hajlító, ám elkészülni sehogyan sem akaró panoptikumában majd nem Mária asszony törölgeti a port. Nem illik bele a koncepcióba. Tegnapelőtt a Figyelőből vonult ki, most ezt a történetet is elengedi, ugyanbiza mi lesz ezzel a drága asszonnyal? Szó szerint drága. Amilyen zsíros üzleteket köt a kormánnyal az adófizetők hátán, az valami egészen csudálatos. Úgy fest, hogy ez egy igencsak kényszerű elengedés lehet, és nem független egyáltalán a washingtoni Holokauszt Múzeum vezetőjének budapesti látogatásától. Csak nem odaszóltak, hogy hélló, mádám? Ha tényleg odaszóltak, hogy kurvára nagy baj van ezzel az emlékezetpolitikával, ezzel a magyar hatóságok felelősségét mentegető kiállítással (meg az emlékezettel is úgy általában), akkor most nem játszik a nagyfene szuverenitásunk? Most bárki beleugathat, hogy mi mit hogyan csináljunk? Hát persze, hogy forog az a retkes köpönyeg.

Mondjuk attól feltétlenül csak jobb hely lehet a világ, ha Schmidt nagysága kezéből kivesznek valamit. Mert amihez hozzányúl… annak spontán halszaga lesz. Tény, hogy Hollik is megmondta: már van egy holokausztmúzeum Magyarországon, így a Sorsok Háza megnyitásával nem kell sietni. Hogy nincs elsietve, az kurvaélet; 2013-ban pattant ki az ötlet, azóta meg Lázár János is hova lett? Jól van, bazmeg, akkor nyissatok kocsmát, abból nem lehet baj.

Apropó kocsma. A második a sorban – és nálam a hétvége egyik görény-díjra jelölt fennforgója – az arrogáns, cinikus kormánypárt egyik leginkább szívlapát pozitív és szívlapát kompatibilis figurája, a nemzetközi kommunikátorrá lett Desikerült?Zoltán nevű egyén. Aki első körben az internetes trollok mindenkori legaljának szellemi színvonalán szállt bele Ahmed H.-ba, akit terrorizmusért ítéltek el Magyarországon (ezek szerint nem a sorosisták állnak a magyar bíróságok élén?), pillanatnyilag kiadatási őrizetben van, ám nem tud eljutni a családjához Ciprusra, mert az ottani hatóságok nem állították ki a papírját. A Szijjártó-lovagkereszt várományosának erről az jutott eszébe:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.