2019. március 10., vasárnap

AGYZSIBBASZTÓ VIKTOR LOVAG

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: GOMPERZ TAMÁS
2019.03.09.


Hogyan hazudjuk keresztül magunkat a győzelemig?

A szocializmus velünk élő, szép hagyományát ápolva, pártunk vezetője megemlékezett a női dolgozókról, akik fáradhatatlan motorjai dinamikusan növekvő gazdaságunknak, egyben önfeláldozó oltalmazói családi békénknek. A másik 364 napon nőügyekkel nem foglalkozik, de arra nincs is szükség, ha ezen az egyen még abba is belemegy, hogy kizárólag hölgyek tegyenek fel neki kérdéseket az ünnepre és a sajnálatos néppárti fejleményekre való tekintettel.

(Azért remek, hogy itt van nekünk a propagandamédia, mert ha bizonytalanok lennénk abban, hogy valamelyik lépéssel vagy beszéddel mit is akar pontosan üzenni a kormányfő, akkor nem kell sokáig töprengeni, azonnal megírják a megfejtést. „Orbán Viktor lovagias gesztusa harcias ellenzéki hölgyeknek” – tette közzé a pártlap a tegnapi esemény hivatalos értelmezését, amit nyugaton talán úgy határoznának meg, hogy a munkáját végző politikus a munkájukat végző újságíróknak nyilatkozott; mi azonban az egészségesnél némileg keletebbre születtünk, ahol a nyilatkozatadás nem része a munkaköri leírásnak, a független újságíró pedig ellenzékinek minősül a hatalom számára, így természetesen örültünk a gesztusnak, mint Semjén Zsolt a gripenes jegesmedve-vadászatnak.)

Visszatérve a lovagi költészetre, a genderérzékeny miniszterelnök ismét bemutatta tökélyre fejlesztett tájékoztatási technikáját, aminek lényege: ha megfelelő arányban és mennyiségben zúdítjuk a nyilvánosságra a szemérmetlen hazugságokkal tarkított gátlástalan mellébeszélést, akkor a végén mindenkinek elmegy a kedve attól, hogy alámerüljön a részletekbe, és pontról pontra megcáfolja az összes állítást.

Mivel arra ideje és energiája senkinek nincsen, hogy egyesével végigmenjen az összes hajmeresztő kijelentésen - se az újságíróknak, se az olvasóknak -, ott marad valamennyi megválaszolatlanul a levegőben. Ha kettő, esetleg három mellbevágó képtelenséggel állna elő, akkor azt percek alatt szétszedné mindenki. Amennyiben legalább tízet dob be egyszerre, akkor bele se kezdünk a vitába.

Legyintünk. Lapozunk.

Ugyanezt csinálják a lopással. Havonta egy elcsalt közbeszerzés: megbuknának. Naponta öt kastély, hét trafik, hat elcsalt közbeszerzés, magánrepülőzéssel és szafarival egybekötve: kétharmados győzelem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.