2019. március 10., vasárnap

MICSODA? ORBÁN UTCAI HARCOS? - ELINDULT BOLGÁR GYÖRGY ÚJ MŰSORA

KLUBRÁDIÓ / AZ IGAZSÁG PILLANATA
Szerző: Klubrádió
2019.03.08.


Ma kezdődött a Klubrádió új tavaszi műsora, Az igazság pillanata. Ebben Bolgár György a közéletben, politikában oly gyakran elhangzó hazugságokat és persze azok terjesztőit próbálja szembesíteni a tényekkel.

A hét fő üzenete a néppárti frakcióvezetőjé és csúcsjelölté, Manfred Weberé volt, aki ultimátumot küldött Orbán Viktor magyar kormányfőnek, a Fidesz elnökének. Konkrétan azt követelte, hogy azonnal fejezze be a Brüsszel elleni kampányát, kérjen bocsánatot, és engedélyezze a Budapestről elüldözött CEU, a Soros György által alapított amerikai egyetem működését, különben a Fidesz nem maradhat az Európai Néppárt (EPP) tagja.

Bayer Zsolt, az 5-ös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosa, és a Magyar Időkből Magyar Nemzetté varázsolt kormánylap vezérpublicistája egyenesen kimondta, hogy szerinte valójában ki veszítene a Fidesz Néppártból való kizárásával. „Bizony, a Néppárt! Amely ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját.”

Hogy milyen tagját veszítené el? A legerősebbet? - tette fel a kérdést Bolgár György, és elkezdte sorolni a tényeket. Az Európai Parlamentben a legnagyobb néppárti frakció a német CDU-CSU-é. Képviselőik száma 34. Utánuk a francia köztársaságpártiak és a lengyel Polgári Platformosok következnek, 18-18 taggal. A negyedik legerősebb csoport a spanyol Néppárté, 16-tal, és utánuk, ötödik-hatodikként jön a Fidesz-KDNP, valamint az olasz Forza Italia, 12-12-vel. Ebből a legerősebbet fabrikálni, na, ehhez különleges újságírói tehetség kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.