2019. április 12., péntek

HA AZ EMBERNEK VISZKET A TENYERE, NINCS MIT TENNI

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.04.12.


...Drága elvtársak! Az a helyzet, hogy az agresszív, testi sértésig fajuló megnyilvánulásoknak baszottul nincsen politikai színezete. Az, hogy ez az ország idáig fajult és süllyedt, abban elévülhetetlen érdeme van a hatalmat bunkósbotként használó, a normalitást aprópénzre és gyűlöletre váltó fideszes pártállamnak, amelyik szerint háborúban minden is megengedett; az ellenség levadászása, megszégyenítése, meghurcolása. Az önbíráskodásig elmenően. Mert ha az embernek viszket a tenyere, nincs mit tenni, ugye. Fejezze csak ki hangosan és érthetően a véleményét. Márpedig kilenc éve itt állandó háború dúl azért, hogy ki a nagyobb tahó, ki tudja jobban megrugdosni, megalázni azokat, akik nem a bálványimádat és idegengyűlölet ugyanazon táborában játszanak, mint ő. A különbség a miskolci és a debreceni gyalázat között az, hogy itt ráadásul egy seggarcú pártemberről van szó, nem egy közönséges polgárról, akit rommá hergelt a propaganda. Azt hiszem, ezekre a bűnökre nincs bocsánat, a részegség nem felmentő körülmény. Sem az erőszakra, sem a politikai erőszakra.

Persze arra sincs, hogy alig van ország, ahol keményebben adóztatják a fizetéseket, mint Magyarországon. Baszottul nem nagy dicsőség, hogy a magyarországinál magasabb adóéket csak Belgiumban, Németországban, Olaszországban, Ausztriában és Franciaországban mért az OECD. A munkavállaló a bruttó bére után 15 százalék személyi jövedelemadót, 10 százalék nyugdíjjárulékot, 7 százalék egészségbiztosítási járulékot és 1,5 százalék munkaerőpiaci járulékot fizet, a munkáltató pedig a bruttó bér 19,5 százalékát fizeti be szociális hozzájárulási adóként, 1,5 százalékát pedig szakképzési hozzájárulásként. Nade majd hatszáz év múlva, amikor utolérjük Ausztriát… akkor lesz itt jó világ. Addig is kiszámíthatóan rohad a középosztály az összvagyon 25 százaléka meg 1%-nyi zsírgazdag kezében összpontosul. Fasza.

Mindeközben Mészáros DollármilliomosésokosabbmintZuckerberg Lölö lánya a NAV szégyenlistájáról röhög bele a pofánkba. Szegény Homlok-Mészáros Ágnesnek nem volt ideje, vagy kedve nem volt megcsinálni az áfa-bevallását, gondolom, ez olyankor fordul elő, amikor az ember már azt sem tudja, hogy mi mindene van. Nem csodálkozom. A tehetséges édesapja – hogy nap ne teljen el úgy, hogy a félművelt gázszerelő ne harácsoljon valamit – most éppen a becsült árnál 4 milliárd forinttal drágábban építhet hulladékgazdálkodási rendszert a Paár Attila nevűvel közös cégükkel. Aki korábban Tiborcz üzlettársa volt. Nem baj, mert az olajszőkítő belügyminiszter volt cége – Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. – meg 1,8 millióért szállíthatja a Miniszterelnökség pénzét.

És hogy végre valami jó is legyen: a minap az Orbánnak nyílt levelet író budaörsi pedagógusokat levélben fenyegetik, miután világossá tették, hogy követelik a pedagógusok és egyéb iskolai dolgozók bérének rendezését, illetve az oktatási átalakításokba való beleszólást, sőt azt is állították, hogy az előbbi témában a miniszterelnök megszegte ígéretét. Itt van az a bizonyos undorító fenyegető levél a mi postaládánkban is, de mivel még nem derült ki, hogy sima elmebetegek írták a levelet, vagy teljesen valós a fröcsögés, egyelőre megtartjuk magunknak. Hát ez a helyzet április 12-én, pénteken. Minden jót, vigyázzanak a józan eszükre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.