2019. április 12., péntek

LOVASI ANDRÁS: HA ZSENI LENNÉK, SOSEM CSÚSZNÉK ÁT MODOROSSÁGBA. DE NEM VAGYOK

24.HU
Szerző: JANKOVICS MÁRTON
2019.04.12.


Ma már sokkal kevésbé szórakoztat a saját magam vicceskedése – mondja Lovasi András, akinek 18 évvel a Bandi a hegyről után jelent meg második szólólemeze, a Tűzijáték délben. A dupla lemezbemutató teltházzal ment a Vígszínházban, de ezt beárnyékolta a főpróba előtti közúti baleset, amiben két rendőr megsérült, és amiről Lovasi úgy látja: lehet, hogy a sors ebben a formában teszi őt próbára. Az interjúban beszéltünk róla, mi minden változott meg ebben a két évtizedben, bele lehet-e fáradni a kutyával hempergésbe is, és vajon ér-e megsértődni egy negatív kritikán, amiben Ákoshoz is hasonlítják.

Van bármi fejlemény a karambol ügyében?

Ahogy korábban írtam, ha bármilyen fejlemény van, ami kommunikálható kifelé, az ott lesz a Facebook-oldalamon. Mást most nem szeretnék erről mondani.

Jó, akkor beszéljünk az új lemezről. A borítón egy mező közepén pózolsz. Ez ugyanaz a mező, amiben a Bandi a hegyről borítóján is ugráltál?

Nem. A régi képek Orfűn készültek, az akkori házunk fölött, a mostaniak pedig Szentendre környékén. Kézenfekvő volt, hiszen most itt lakunk leginkább. A párhuzam nem teljesen szándékos, ezek általában inkább kényelmi szempontok. Bolega Niki fotóssal ötleteltünk a helyszínről, és mondtam neki, hogy itt a környékünkön jó kis dombok vannak. Az volt a cél, hogy egy viszonylag letisztult, semleges helyszínt találjunk, de mégse műtermi fotók készüljenek.

A két mező mindenesetre hasonlít, te viszont nagyot változtál. Bandi még féktelenül viháncolt, míg most egy komoly Lovasi Andrást látunk közelíteni, elegáns kabátban

Decens.

Tényleg, ez a jó szó. Szóval decens kabátban. Mennyi ebben az irónia?

Kispál azt mondta, mikor meglátta a borítót: „Figyelj, ez borzasztó. Úgy jössz itt, mint egy cowboy.” Mondjuk nem értem, mi abban a borzasztó. Persze én is indiánpárti vagyok, de azért a cowboyok is elég jól tudnak jönni a filmekben. Az egész mögött nem állt nagy tervezés, a kabát egy színházi kellék, amit akkoriban hordogattam. A két kép között nyilván annyi a különbség, amennyit változott a zenekari tevékenységem is az elmúlt évtizedekben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.